Vrijeme održavanja: 06.03.2017.

Objavljeno: 06. 03. 2017. , Ažurirano: 08. 03. 2017.

Sastanak s kineskim izaslanstvom Općinske narodne Vlade Ningboa  (Ningbo Municipal People's Government) održan je u HGK – Županijskoj komori Rijeka, u ponedjeljak, 6. ožujka, u HGK – ŽK Rijeka. Izaslanstvo je primio predsjednik HGK – ŽK Rijeka Vidoje Vujić sa suradnicima te u suradnji s institucijama na području Primorsko-goranske županije i predstavnikom gospodarstvenika. Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te savjetnik ravnatelja Lučke uprave Rijeka Vojko Kocijan i voditelj odnosa s kupcima u Sektoru prodaje i marketinga Luke Rijeka d. d. Bruno Kirinčić.

Izaslanstvo iz kineskog grada Ningbo činili su predstavnici više različitih institucija: Gradska uprava Ningbo, Ured za kineske prekomorske poslove, Ured za međunarodnu promociju investicija, Carinski distrikt, Komisija za trgovinu, a na čelu je bio Zhang Yan, zamjenik poslovnog tajnika Gradske narodne uprave Ningbo. Ovom je prilikom izaslanstvo iz kineskoga grada Ningbo predstavilo ovogodišnje izdanje China CEEC Expo 2017 - sajam investicija i trgovine zemalja Srednje i Istočne Europe koji će se održati u prvoj polovici lipnja, točnije od 8. do 12. lipnja 2017. Više o sajmu na  http://www.cceecexpo.org.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima gospodarske suradnje, mogućnostima sudjelovanja lokalnih gospodarstvenika na sajmu u Ningbou, ali i na sajmu FEC 2017, koji će se održati 7. i 8. lipnja 2017. u Opatiji, no i o stvaranju pretpostavki za otvaranja kineske turističke agencije u Hrvatskoj i hrvatske u Ningbou, u svrhu pružanje potpore razvoju turističkog sektora.