Kako pomažemo hrvatskim izvoznicima?

Na 4. Liderovoj konferenciji o izvozu Želimir Kramarić, potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU, održao je izlaganje na temu „Koliki je stvarni domet bilateralnih gospodarskih foruma“. Konferencija je održana 4. srpnja u hotelu Panorama i okupila je brojne hrvatske izvoznike, posebno one okupljene u Liderov klub izvoznika te ostale institucije i udruženja koji aktivno sudjeluju u procesu razvoja hrvatske izvozne orijentacije.

„Gospodarski forumi samo su jedan od oblika pomoći koje HGK pruža tvrtkama pri internacionalizaciji njihovog gospodarstva i njihov učinak zasigurno nije dovoljan ukoliko ne predstavlja dio cjelokupne poslovne strategije tvrtke prilikom izlaska na strana tržišta“ – izjavio je Kramarić.

Osim organizacije posjeta gospodarskih delegacija i gospodarskih foruma, Kramarić je predstavio i druge usluge koje HGK kontinuirano pruža postojećim i potencijalnim izvoznicima poput usluge Poduzetnik izvoznik, tenderi.hgk.hr, informiranje o inozemnim tržištima, edukacije izvoznika te usluge u okviru projekta Europska poduzetnička mreža. Ujedno je i najavio otvaranje novih predstavništava HGK temeljem ugovora s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova što predstavlja temelj za novi oblik gospodarske diplomacije u kojem će HGK dobiti priliku svoje usluge na inozemnom tržištu prilagoditi upravo stvarnim potrebama hrvatskih izvoznika koji su u nedavno provedenom istraživanju HGK iskazali potrebu za jačom institucionalnom podrškom na samom inozemnom tržištu.

Prezentacija Želimira Kramarića je dostupna za preuzimanje pod rubrikom Prateći dokumenti.

Kontakti

  • Andrea Petrić viša stručna suradnica, Pododjel za europska tržišta Tel: +385 1 456 1784 Email: apetric@hgk.hr