Objavljeno: 05. 04. 2020. , Ažurirano: 06. 04. 2020.

S obzirom na upite poslodavaca i građana upućene Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstvu uprave, u skladu s obavijesti Ministarstva uprave, daje se sljedeća uputa:

  • Za radnike temeljem ugovora o djelu čiji rad je neophodan za određene gospodarske subjekte, a sustav e-Propusnice ne daje poslodavcima mogućnost izdavanja e-Propusnica, e-Propusnice će izdavati stožeri civilne zaštite. E-Propusnice se neće izdavati temeljem pojedinačnih zahtjeva radnika, već je svaki poslodavac dužan podnijeti zahtjev sa svim potrebnim podacima za sve radnike koji rade na ugovor o djelu, a neophodni su mu za rad.
  • Na isti način izdavanje e-Propusnice od stožera civilne zaštite mogu zatražiti i poslodavci koji imaju potrebu za radom studenata koji rade preko studentskog servisa.

Napominje se da je izdavanje e-Propusnica radnicima koji rade na temelju ugovora o djelu i studentima koji rade preko studentskog servisa iznimka te da se zahtjev može podnijeti samo za one radnike i studente koji su zaista nužni za rad određenog poslodavca.

Također, prema obavijesti Ministarstva uprave, radnicima koji rade u inozemstvu e-Propusnice izdaju stožeri civilne zaštite.

Kontaktne informacije županijskih stožera civilne zaštite.