Vrijeme održavanja: 14.09.2018.

Objavljeno: 06. 09. 2018. , Ažurirano: 19. 09. 2018.

Posrednici u prometu nekretnina Zadarske županije, ujedno članovi Strukovne skupine poslovanja nekretninama koja djeluje u ŽK Zadar, na sjednici u prostorijama Komore 14. rujna raspravljat će o prijedlozima izmjena i dopuna postojećeg Zakona o posredovanju u prometu nekretnina. Pripremila ih je Strukovna grupacija posrednika u prometu nekretnina ŽK Split te ih usuglasila s posrednicima strukovnih skupina ostalih županijskih komora na 28. Forumu poslovanja nekretnina u svibnju 2018. godine u Vodicama.

Na sjednici u Zadru pripremit će se suglasnost članova strukovne skupine s prijedlozima o novim odredbama zakona koje se odnose na ugovor o posredovanju, a zatim će je njen predsjednik Nikica Begonja uputiti Udruženju poslovanja nekretninama HGK, zaduženom za daljnje slanje prijedloga nadležnom Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Članovi će se na skupu moći informirati i o zagrebačkom jesenskom Forumu poslovanja nekretninama te zajedničkim nastupima na sajmovima nekretnina koje organizira HGK, a bit će riječi i o kodeksu etike u poslovanju posrednika u prometu nekretnina.