Vrijeme održavanja: 14.09.2018.

Objavljeno: 06. 09. 2018. , Ažurirano: 20. 09. 2018.

Dvadesetak okupljenih posrednika u prometu nekretnina na prvoj ovogodišnjoj sjednici Strukovne skupine poslovanja nekretninama Zadarske županije, održanoj 14. rujna u ŽK Zadar, usuglasili su se o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o posredovanju u prometu nekretnina, koje je pripremila Strukovna grupacija posrednika u prometu nekretnina ŽK Split. „Cilj predloženih izmjena je daljnje suzbijanje nezakonitog rada posrednika u prometu nekretnina za što će se od zakonodavca, koji je pozvao HGK na sudjelovanje u promjenama Zakona, tražiti i uvođenje strožih kazni za prekršitelje. Prijedlozi ujedno teže i daljnjem jačanju naše profesije u kupoprodajnim postupcima nekretnina“, istaknuo je predsjednik Strukovne skupine Nikica Begonja na skupu.
Na sjednici su se članovi strukovne skupine mogli informirati i o mogućnosti zajedničkih nastupa na nadolazećim sajmovima nekretnina MIPIM u Cannesu i onome u Moskvi, koje organizira HGK.
Bilo je riječi i o nužnosti poštovanja Kodeksa etike u poslovanju posrednika u prometu nekretnina, a Komora poziva posrednike na potpisivanje izjave o njegovu prihvaćanju.