Vrijeme održavanja: 23.11.2018.

Objavljeno: 26. 11. 2018. , Ažurirano: 27. 11. 2018.

Izaslanstvo Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, u kojem su bili direktor Sven Thorsten Potthoff i stručni suradnik za sajmove i savjetovanje o tržištu Davor Okičić, posjetilo je 23. studenoga Virovitičko-podravsku županiju.

Predstavnike izaslanstva dočekali su članovi Organizacijskog odbora 24. Viroexpa: zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i ravnateljica razvojne agencije Vidra Emina Kovač.

Milan Vanđura predstavio je gospodarstvo i gospodarsku sliku Virovitičko-podravske županije te sajam Viroexpo.

20181123_113649.jpg
Izvor: HGK

Emina Kovač predstavila je EU projekte zanimljive potencijalnim investitorima te projekte koje realizira Virovitičko-podravska županija u vezi s infrastrukturom, navodnjavanjem, poduzetničkim mrežama inkubatora i dr.

Potvrđeno je sudjelovanje Njemačke na 24. Viroexpu 2019. godine, kao što je sudjelovala i prethodnih godina.

Razgovaralo se o modalitetima sudjelovanja Njemačke na 25. jubilarnom Viroexpu 2020., kada će Hrvatska i Njemačka predsjedati EU.

20181123_125138.jpg
Izvor: HGK


Njemačka sudjeluje na sajmu Viroexpo od 2004. godine, a zemlja partner sajma bila je 2008. godine.

Virovitičko-podravska županija ima vanjskotrgovinsku razmjenu sa 67 zemalja. Njemačka među svim zemljama zauzima prvo mjesto s 28,3 milijuna eura.

Nakon razgovora u Virovitičko-podravskoj županiji, izaslanstvo Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore posjetilo je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije gdje im je stručna suradnica Renata Gabrovec predstavila dvije tvrtke koje su započele poslovnu aktivnost u Inkubatoru: Plavu tvornicu koja se bavi računalnim i IT poslovanjem te tvrtku Napkin koja proizvodi papirnatu galanteriju.

U Panonskom drvnom centru kompetencija direktorica Ivana Filipović sa suradnicima upoznala je izaslanstvo s najmodernijom opremom, sadržajem rada i aktivnostima Panonskog drvnog centra kompetencija za potrebe drvno-prerađivačke industrije.

20181123_133302.jpg
Izvor: HGK

Direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Sven Thorsten Potthoff izrazio je zadovoljstvo posjetom, poslovnim razgovorima, saznanjima o Virovitičko-podravskoj županiji i Viroexpu te konstatirao da će Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora nastaviti iznimno dobru suradnju s HGK – ŽK Virovitica i Virovitičko-podravskom županijom radi obostrane gospodarske dobrobiti Njemačke i Hrvatske.