Objavljeno: 08. 09. 2017. , Ažurirano: 11. 09. 2017.

U sklopu jubilarnog 25. Zagorskog gospodarskog zbora, manifestacije kojoj je ovogodišnji partner Istarska županija, održani su poslovni susreti Krapinsko-zagorske i Istarske županije kojima su prisustvovali predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Lorena Brgić te pomoćnica ravnateljice Tekop Nove Nada Puškar.

U skladu s time, održane su prezentacije primjera dobre prakse iz Istarske i Krapinsko-zagorske županije, te je tako predstavljen rad Zaštitne radionice Tekop Nova kao primjer kvalitetnog, uspješnog poslovanja i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Naime, riječ je o ustanovi koja je svojim radom i stvaranjem boljih uvjeta rada dala veliki doprinos osvješćivanju potrebe za većim uključivanjem osoba s invaliditetom u procese rada koji kreiraju proizvod s većom dodanom vrijednošću. 

Drugog dana manifestacije, 8. rujna, u Županijskoj komori Krapina održan je Dan kreativnih žena – okrugli stol posvećen ženskom poduzetništvu na kojem su se predstavile brojne istarske poduzetnice.

O svom putu prema uspjehu, ali i o preprekama na tom putu govorila je Dubravka Orlić Bašlin, poduzetnica s dugogodišnjim iskustvom u području uzgoja i prerade ljekovitog bilja. Poduzetnicama se obratila i predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug Gordana Restović, zatim poduzetnica godine Milena Mičić iz Akvarija Pula te Lorena Boljunčić, poduzetnica koja je nedavno realizirala projekt Kuća maslinovog ulja u Puli. Okruglom stolu prisustvovala je i Vesna Sajić, pročelnica Upravnog odjela za financije Grada Pule koji svojim mjerama potpore nastoji podržati povoljnu poduzetničku klimu te tako predstavlja dobar primjer suradnje realnog sektora i jedinica lokalne samouprave.

U sklopu okruglog stola, predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić govorila je o svojim bogatim iskustvima u vezi s raznim oblicima poticanja ženskog poduzetništva.

Naime, ŽK Pula provodi niz aktivnosti kojima se promiče i potiče žensko poduzetništvo, od ciljanih edukacija za poduzetnice koje su izuzetno dobro posjećene, preko informiranja i savjetovanja o mogućnostima unaprjeđenja i postizanja uspješnog poslovanja, pa do mogućnosti financiranja projekata, stvarajući pritom mrežu žena u gospodarstvu koja ima veliki potencijal. Podsjetimo kako je Jasna Jaklin Majetić 2013. godine u sklopu 3. Europskog kongresa malog i srednjeg poduzetništva koji je održan u poljskim Katowicama proglašena počasnom veleposlanicom ženskog poduzetništva.