Iskaz interesa za sudjelovanje u pilot aktivnosti testiranja novih alata za otkrivanje inovacijskog potencijala u MSP


Objavljeno: 17. 08. 2020. , Ažurirano: 20. 08. 2020.


Što je DepoSit

DepoSIt je projekt financiran iz programa EU Horizon2020, posvećen istraživanju i inovacijama u Europi.

Projekt  okuplja šest inovacijskih organizacija iz šest zemalja Europske Unije, a to su Njemačka, Italija, Nizozemska, Španjolska, Rumunjska i Hrvatska, s ciljem razvijanja, testiranja i validiranja novih alata za otkrivanje inovacijskog potencijala u malim i srednjim poduzećima. Svrha je stimulirati razumijevanje poduzeća o njihovom inovacijskom potencijalu koji uključuje i trenutne društvene izazove.

Prilikom ispitivanja inovacijskog potencijala poduzeća temeljenog na novim alatima koristit će se metoda istraživanja Randomized Controlled Trial (RCT) kako bi se istražila efikasnost takvog pristupa u području inovacijskog potencijala. 

Potencijalni prijavitelji

  • U pilot aktivnosti može sudjelovati oko 100 malih i srednjih inovativnih poduzeća iz šest zemalja EU.
  • Inovacijski potencijal poduzeća koja sudjeluju u pilot aktivnosti će se analizirati kroz period od godine dana kako bi se vidjelo mogu li poduzeća iskoristiti taj potencijal u svrhu poboljšanja svog poslovanja.
  • Da bi mogli sudjelovati u pilot aktivnosti poduzeća moraju biti iz jedne od sljedećih zemalja: Njemačke, Italije, Nizozemske, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske.
  • Poduzeća moraju prema EU definiciji pripadati kategoriji malih i srednjih poduzeća i poslovati unutar jednog ili više specifičnog sektora:
    • Smart mobility
    • Smart health
    • Smart living

Više o sektorima pronađite unutar dokumenta Terms of Reference pod naslovom Specialization domains description. 

Što poduzeća dobivaju sudjelovanjem u pilot aktivnosti?

Ako ste malo ili srednje poduzeće koje posluje unutar gore navedenih sektora znate da morate biti ispred svojih tržišnih konkurenata. Sudjelovanjem u DepoSit projektu ostvarit ćete konkretnu prednost i to besplatno, tako što će vam biti predstavljeni inovacijski potencijali vašeg poduzeća koje možda niste ni znali da postoje.

Štoviše, sudjelovanjem u ovom projektu imat ćete mogućnost izjasniti se o postojećim inovacijskim politikama i načinima podrške koji će utjecati na kreiranje budućih inovacijskih politika na razini EU, a samim time i na Hrvatsku. 

Kako se prijaviti

Pažljivo pročitajte Terms of Reference i ispunite obrazac za iskaz interesa do 30. rujna 2020.

www.depositproject.eu