Vrijeme održavanja: 09.05.2018.

Objavljeno: 09. 05. 2018. , Ažurirano: 10. 05. 2018.

Sudionike investicijskog foruma u Šibeniku pozdravili su domaćini: predsjednik Županijske komore Šibenik Ivan Soža, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i zamjenica župana Darija Puljić.

Uvodnim riječima prisutnima se obratio glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović. Redakcija Lidera prošle je godine pokrenula projekt LIDER invest – izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj. Cilj je projekta javnosti predstaviti kvalitetne investicije, pratiti ih i nagrađivati. Pozvao je poduzetnike, predstavnike lokalne samouprave i javnih institucija da se uključe u izbor za najbolju proizvodnu investiciju.

Predavanje o preprekama za razvoj poslovanja prema istraživanju HGK za 2018. godinu održao je Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju, IT, energetiku i zaštitu okoliša, a Božica Lapić, pomoćnica ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost, govorila je o investicijama i investicijskoj klimi u Hrvatskoj.

Tomislav Radoš.jpg

Tomislav Radoš; Izvor: ŽK Šibenik

Nakon predavanja, održan je okrugli stol o stvaranju pozitivnog investicijskog okružja u Dalmaciji i južnoj Hrvatskoj, na kojemu su sudjelovali: zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, voditeljica HBOR-ova ureda za Dalmaciju Mira Krneta, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur, predstavnik Div grupe Dalibor Marijanović, direktor Marinetek NCP-a Boris Miškić i direktor poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović.

Sudionici okruglog stola.jpg

Sudionici okruglog stola: Mileta, Krneta, Lepur, Marijanović, Mišlić, Terzanović; Izvor: ŽK Šibenik