Objavljeno: 01. 03. 2015. , Ažurirano: 02. 09. 2016.

Hrvatska gospodarska komora je kao članica Povjerenstva Vlade RH za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva, u okviru Akcijskog plana za podršku izvozu i mjere 1.1.4. Izrađivanje  informativnih materijala za izvoznike, izradila zajedničku publikaciju Internacionalizacija i mogućnosti financiranja.

Cilj publikaciji je objedinjavanje svih aktualnih mogućnosti sufinanciranja internacionalizacije poslovanja, dostupnih u proračunima institucija članica Povjerenstva, te kratki osvrt i na ostale oblike internacionalizacije poslovanja kako bismo poduzetnike potaknuli na iniciranje novih poslovnih prilika na inozemnom tržištu.

U kreiranju sadržaja publikacije sudjelovale su, uz HGK, sljedeće institucije: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, HBOR i HAMAG-BICRO.

S obzirom na to da izvoznici kontinuirano ističu nedostatna financijska sredstva kao jednu od najvećih prepreka u internacionalizaciji njihovog poslovanja, vjerujemo da će ova publikacija biti od koristi već postojećim izvoznicima, ali i onim tvrtkama koje tek razmatraju izlazak na strana tržišta.