Vrijeme održavanja: 09.11.2017.

Objavljeno: 10. 11. 2017. , Ažurirano: 10. 11. 2017.

U sklopu nacionalne turneje, Google je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Algebrom 9. studenoga u hotelu Adria u Dubrovniku održao radionicu Digitalna garaža.

Algebrina predavačica Matea Brstilo predstavila je sudionicima mogućnosti digitalnog svijeta. Cilj je ove radionice da se pomogne malim i srednjim tvrtkama ubrzati rast te im omogućiti pristup globalnom tržištu.

Jaz u posjedovanju digitalnih vještina jedan je od najvećih izazova u Europskoj uniji. Prema Europskoj komisiji, gotovo polovina stanovništva EU (47%) nema odgovarajuće digitalne vještine, dok će u bliskoj budućnosti 90 posto radnih mjesta zahtijevati neku razinu digitalnih vještina. Europska komisija procjenjuje da će do 2020. godine 825.000 radnih mjesta ostati nepopunjeno jer osobe neće imati odgovarajuću razinu digitalnih znanja. Da bi uspjeli u novoj digitalnoj eri, zemlje trebaju potaknuti lokalno poduzetništvo i razvijati digitalne vještine kako bi pomogli pojedincima i poduzetnicima iskoristiti puni potencijal internetskih alata i ostvariti uspjeh online.

S ciljem da se treninzi digitalnih vještina učine dostupnijima svim zainteresiranima, Google je prošle godine lansirao novu online platformu za hrvatske građane https://digitalnagaraza.withgoogle.com/ koja se razvila u obuku uživo diljem zemlje.