Izvor: pixabay

OTKAZANO - Informatička sigurnost kao preduvjet uspješnog poslovanja


Objavljeno: 31. 01. 2019. , Ažurirano: 26. 02. 2019.


HGK – Županijska komora Osijek i tvrtka Ofir d.o.o. organiziraju predavanje Informatička sigurnost kao preduvjet uspješnog poslovanja koje će se održati u četvrtak, 28. veljače, u 11 sati u Županijskoj komori Osijek, na adresi Europske avenije 13.

GDPR kao regulativa EU podrazumijeva visok stupanj integracije i implementacije informacijsko komunikacijske tehnologije te njene aktivne primjene kod poslovnih subjekata. Ipak, jesmo li i u kojoj mjeri zapravo svjesni važnosti sigurnosti svojega informacijskog sustava unutar tvrtke? Također, koliko smo oprezni u online poslovanju i korištenju interneta koje uzima značajan dio vremena svakoj tvrtki, bez obzira na veličinu? Koje mjere sigurnosti bismo trebali već koristiti, a smatramo ih nevažnima – koji su to praktični elementi koje mora poznavati svaki zaposlenik?

U predavanju će tim tvrtke Ofir d.o.o. (www.ofir.hr) iznijeti dugogodišnje iskustvo na poslovima izrade i potpore informacijskim sustavima. Kroz primjere s terena polaznici predavanja moći će vidjeti najčešće izazove s kojima se poslovni korisnici susreću po pitanju sigurnosti – koje su nedoumice, ali i zablude. Iskustvenim pokazateljima dr.sc. Milan Puvača i Davor Petrušić proći će elemente:

  • općenite sigurnosti podataka,
  • postavki računalnih mreža unutar poslovnih sustava,
  • bežičnih mreža i načina povezivanja,
  • poslužitelja i udaljenih pristupa,
  • korisničkih ovlasti u računalnim aplikacijama,
  • online sigurnosti i korištenju osobnih, ali i službenih podataka,
  • web-poslovanja kao osnove za globalnu tržišnu utakmicu.

Tijekom 45 minuta predavanja i praktičnih primjera ideja je zainteresiranim sudionicima dati konkretne odgovore na pitanja s kojima se već susreću. Dodatno vrijeme predviđeno je za otvorenu raspravu i mogućnost postavljanja dodatnih upita koji mogu biti od interesa svim polaznicima. Uz očekivano trajanje predavanja koje je 45 minuta, predviđeno je i dodatno vrijeme za pitanja i odgovore.

Predavanje je besplatno, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se online prijavnicom u nastavku ovog teksta.