Vrijeme održavanja: 03.02.2017.

Objavljeno: 03. 02. 2017. , Ažurirano: 06. 02. 2017.

U četvrtak, 2. veljače, u ŽK Koprivnica održan je Info-dan o programima Ministarstva kulture sufinanciranima iz Europskoga socijalnog fonda iz Poziva Umjetnost i kultura za mlade. Info-dan je Grad Koprivnica organizirao u suradnji s Ministarstvom kulture. Okupljene su na samom početku pozdravili Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove.

Iva Marić iz Ministartsva kulture predstavila je pozive Umjetnost i kultura 54+ te Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi i ostale pozive koje Ministarstvo kulture uskoro planira objaviti u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Cilj je poziva postići bolju socijalnu uključenost mladih u Republici Hrvatskoj, osobito mladih u nepovoljnom položaju, većim sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima, dok su ciljna skupina mlađi u dobi od 15 do 25 godina, posebice mladi u nepovoljnom položaju.

Obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurat će Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a 85 posto osigurano je iz sredstava Europskoga socijalnog fonda (ESF-a). Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 18 milijuna kuna, a svakom se projektu financira 100 posto prihvatljivih troškova.