Indonezijsko izaslanstvo posjetilo Komoru Zagreb

Indonezijsko izaslanstvo održalo je 3. travnja sastanak u Komori Zagreb na kojemu se raspravljalo o unapređivanju gospodarske suradnje i vanjskotrgovinske razmjene Hrvatske i Indonezije.

Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich sa suradnicima primio je izaslanstvo u kojemu su bili predsjednik Hrvatsko-indonezijskoga poslovnog vijeća pri Indonezijskoj gospodarskoj komori (KADIN) George Iwan Marantika, rektor Amikom sveučilišta iz Yogyakarte M. Suyanto, voditeljica Odjela za inovacije pri Indonezijskoj gospodarskoj komori Syarika Bralini te savjetnik i zamjenik šefa Misije u veleposlanstvu Republike Indonezije u Zagrebu Widjoseno Sastroamidjojo, uz pratnju veleposlanika Hrvatske u Jakarti Dražena Margete.

Obje su strane ocijenile da postoje zajednički interesi za unapređivanje gospodarskih veza te za povećanje trgovinske razmjene koja je u prvih jedanaest mjeseci prošle godine iznosila oko 39 milijuna dolara.

Razgovaralo se i o planiranoj posjeti izaslanstva četrdesetak predstavnika indonezijskih fakulteta u svibnju ove godine. Predvodit će ga M. Suyanto koji je naglasio potrebu povezivanja praktičnih poslovnih znanja i vještina s visokim obrazovanjem, osobito u sektoru informacijskih tehnologija. Komora Zagreb ponudila je suradnju prilikom dolaska izaslanstva, a otvorena je i mogućnost posjete izaslanstva Gospodarske komore Yogyakarte Komori Zagreb i potpisivanje Ugovora o suradnji.

Obostrano je izražena želja za uspostavljanjem suradnje između Komore Zagreb i indonezijske poslovne zajednice, s ciljem povećanja ulaganja, povećanja trgovine i uspostavljanja novih poslovnih veza, stoga spomenuta mogućnost organiziranja hrvatskoga poslovnog izaslanstva koje bi posjetilo Indoneziju.

Kontakti

  • Davorka Car viša stručna suradnica Tel: +385 1 460 6800 Email: dcar@hgk.hr