Vrijeme održavanja: 11.02.2021.

Objavljeno: 26. 01. 2021. , Ažurirano: 26. 01. 2021.

ICC Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Deloitte d.o.o. pozivaju vas na besplatan webinar Peti krug porezne reforme – Izmjene i dopune poreznih propisa od 1. siječnja 2021. koji će se održati u četvrtak, 11. veljače, u 10:00 sati, putem aplikacije MS Teams.

Webinar će trajati 60 minuta, nakon čega će uslijediti dio s pitanjima i odgovorima.

Uvod u temu

Na početku smo godine u kojoj, uza sve izazove koje donosi pandemija bolesti COVID-19, poduzetnici svoje poslovanje moraju prilagoditi i izmjenama i dopunama poreznih propisa. Naime, kao što je i najavljivano, 2021. godina je donijela peti krug porezne reforme i nova porezna rješenja za koja se očekuje da će pružiti dodatni poticaj pozitivnom poslovnom okruženju, stimuliranju investicija te rastu plaća i standarda građana. 

Teme koje će se predstaviti na webinaru 

Na ovom webinaru ćemo vas upoznati s izmjenama i dopunama poreznih propisa iz područja poreza na dobit, poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost. Uz to ćemo vas upoznati i s izmjenama i dopunama propisa o porezu na dodanu vrijednost koji će stupiti na snagu 1. srpnja 2021. godine, a koji se temelje na zakonodavstvu Europske unije.

Iako to nije predmet najnovijih izmjena i dopuna poreznih zakona, također ćemo predstaviti aktualne mjere za očuvanje radnih mjesta zbog krize uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 i porezni tretman donacija radi ublažavanja posljedica potresa.

Dodatno, s obzirom na izazove poslovanja s povezanim društvima tijekom pandemije COVID-19, predstavit ćemo vam i OECD-ove preporuke za utvrđivanje tržišnosti transakcija s povezanim društvima tijekom 2020. i 2021. godine. Dodatna tema bit će i Direktiva Vijeća (EU) 2018/822 (DAC 6) te obveze koje ona stavlja pred porezne obveznike.

Kome je ovaj webinar namijenjen?

Ovaj webinar je namijenjen svim poreznim obveznicima, međunarodnim kompanijama te pravnim i poslovnim savjetnicima.

Govornici

  • Petra Bulić, viša menadžerica u Poreznom odjelu, Deloitte d.o.o.
  • Filip Kanić, viši menadžer u Poreznom odjelu, Deloitte d.o.o.
  • Dražen Nimčević, rukovoditelj poreznog i pravnog savjetovanja za South CE Cluster, Deloitte d.o.o.
  • Tatjana Orešković Trcin, viša menadžerica u Poreznom odjelu, Deloitte d.o.o.
  • Katarina Pavlović, viša menadžerica u Poreznom odjelu, Deloitte d.o.o.

Prijave

  • sudjelovanje je besplatno
  • prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u nastavku
  • nakon što se prijavite, dobit ćete upute za povezivanje na webinar
  • rok prijave sudionika: utorak, 9. veljače, do 15:00 sati 

Kontakt-osoba

  • za sva dodatna pitanja o organizaciji webinara možete se obratiti Ani Marguerite Tomulić u tajništvu ICC-a Hrvatska (e-adresa: atomulic@hgk.hr; tel.: 01 / 4561-553).