Webinar Izazovi poslovnog integriteta i usklađenosti u COVID-19 krizi


Objavljeno: 09. 11. 2020. , Ažurirano: 09. 11. 2020.


Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora vas s velikim zadovoljstvom pozivaju na besplatan webinar Izazovi poslovnog integriteta i usklađenosti u COVID-19 krizi koji će se održati u četvrtak, 19. studenog, u 11,00 sati putem aplikacije MS Teams.

Webinar se održava u sklopu Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama 16. – 20. studenoga u organizaciji Deloitte Hrvatska, čiji je ICC Hrvatska partner.

Ovdje možete pogledati i prijaviti se na ostala događanja Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama. 

Webinar će trajati 90 minuta i uključivat će i dio s pitanjima i odgovorima.

Uvod u temu

Pandemija COVID-19 stvara okruženje koje povećava rizike od korupcije, podmićivanja, prijevare, pranja novca i drugih oblika nezakonitog ponašanja koji utječu na poslovanje. Kriza ne smije biti opravdanje za sudjelovanje u neetičnim i koruptivnim poslovima.

Fokus webinara je kako učinkovito odgovoriti na izazove krize i oporavak prema preporukama ICC-ja i iskustvima iz prakse. Posebno se ističe nužnost očuvanja integriteta u nabavi te korištenja dubinske analize za rješavanje rizika od korupcije i utjecaja na ljudska prava, koji su se pokazali u poremećajima u globalnom lancu opskrbe. U panel raspravi stručnjaci će govoriti o iskustvima iz prakse poduzeća u odgovoru na krizu te zašto je važno pridržavati se najviših standarda integriteta, etičnog poslovanja, korporativne kulture i odgovornosti te usklađenosti s propisima.

Govornici

 • Vinko Berković, Compliance Officer, Hrvatski Telekom
 • Ana Luketin, izvršna direktorica za pravne poslove, AD Plastik
 • Tomislava Pribanić, Country Head Ethics, Risk and Compliance Croatia, Bosnia&Herzegovina, Novartis Hrvatska
 • Sunčanica Skupnjak Kapić, glavna tajnica, ICC Hrvatska
 • Silvija Vig, izvršna direktorica, Codupo, članica Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore (ICC)

Program

 • u nastavku teksta, a možete ga preuzeti u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Prijava

 • sudjelovanje je besplatno
 • prijaviti se možete putem online prijavnice u nastavku
 • nakon što se prijavite, dobit ćete upute za povezivanje na webinar
 • rok za prijavu sudionika: srijeda, 18. studenoga, do 14 sati

Kontakt-osoba

 • za sva dodatna pitanja o organizaciji webinara možete se obratiti Ani Marguerite Tomulić (e-adresa: atomulic@hgk.hr; tel.: 01/ 4561-553).

Program

Vrijeme Aktivnost
19.11.2020
11:00 - 11:05 Pozdravni govor – Sunčanica Skupnjak Kapić, glavna tajnica, ICC Hrvatska
11:05 - 11:20 Predstavljanje novih Smjernica ICC-ja o integritetu kao odgovoru na COVID-19 i otpornost oporavka – Silvija Vig, izvršna direktorica, Codupo, članica Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore (ICC)
11:20 - 12:15 Panel: Utjecaj COVID-a-19 na usklađenost s propisima, etično poslovanje i rizike poduzeća – iskustva iz prakse; Moderator: Sunčanica Skupnjak Kapić, glavna tajnica, ICC Hrvatska; Panelisti: Tomislava Pribanić, Country Head Ethics, Risk and Compliance Croatia, Bosnia&Herzegovina, Novartis Hrvatska, Vinko Berković, Compliance Officer, Hrvatski Telekom, Ana Luketin, izvršna direktorica za pravne poslove, AD Plastik
12:15 - 12:30 Pitanja i odgovori