Objavljeno: 18. 01. 2021. , Ažurirano: 22. 01. 2021.

Na inicijativu Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj 15. siječnja u Zagrebu se otvorio Informativno-analitički centar Ukrajinskog Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore (IAC ICC Ukraine) u Hrvatskoj. Cilj centra je pružanje sveobuhvatne potpore širenju trgovinske i investicijske suradnje između poslovnih krugova obiju zemalja.

Veleposlanik Ukrajine Vasilj Kirilič, glavna tajnica ICC Ukrajine Daria Zabolotnya  i glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore i ICC-ja Hrvatska Marina Rožić govorili su o važnosti informacijske i analitičke poslovne potpore za razvoj gospodarske suradnje između Ukrajine i Hrvatske.

„Ovo je korak koji će pomoći da gospodarstvo vratimo u fokus. U protekloj godini vidjeli smo koliko je tvrtkama važno uz sebe imati pouzdanoga partnera poput komore i komorske mreže, kao kanal koji je prikupljao informacije s terena i s druge strane ih distribuirao kako bi ih čuli oni koji odluke i zakone i donose,“ kazala je glavna tajnica ICC-ja Hrvatska Marina Rožić. Napomenula je da se ICC Hrvatska brzo prilagodila novom načinu poslovanja zajedno sa svojom matičnom kućom, Hrvatskom gospodarskom komorom, kroz komunikacijsku platformu za e-usluge Digitalna komora, te na taj način svojim članicama omogućila novi vid komunikacije u izazovnim vremenima.

Kontakt podatci ureda:

Informativno-analitički centar Ukrajinskog Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke Komore (ICC)

Predstavnik centra: Siniša Josipović, vlasnik i član uprave, AERO PARTNER d.o.o.
Sjedište centra: pri uredu AERO PARTNER d.o.o.
Adresa: Ul. Jakova Gotovca 25
HR-10360 Sesvete, Zagreb
E-mail: mail@aeropartner.hr
Tel: +385 1 2000 743
Faks: +385 1 5589 777
Mobitel: +385 91 2992 707