Izvor: Unsplash

Hrvatsko-španjolski online B2B sastanak (fuzija)


Objavljeno: 17. 01. 2023. , Ažurirano: 17. 01. 2023.


Hrvatska gospodarska komora u suradnji sa španjolskom udrugom Ineustar Vas poziva na hrvatsko- španjolski online B2B sastanak koji će se održati u utorak, 7. veljače 2023. u 10 sati.

Radi se o nastavku aktivnosti usmjerenih na povezivanje hrvatskih i španjolskih tvrtki radi mogućnosti dobivanja poslova na fuzijskom projektu IFMIF- DONES, ali i s ciljem otvaranja prostora za potencijalnu suradnju na drugim fuzijskim natječajima (ITER, u sklopu EUROfusiona te poslova koje nudi EU agencija Fusion for Energy).

Na sastanku će se prezentirati projekt IFMIF- DONES- status projekta i prilike za tvrtke, a tvrtke će imati mogućnost predstaviti svoje kapacitete i reference te u odvojenim sobama održati sastanke jedan na jedan. Ukoliko ste zainteresirani za susret sa španjolskim tvrtkama, molimo Vas da interes iskažete ispunjavanjem prijavnog obrasca u nastavku najkasnije do ponedjeljka 23. siječnja 2023.

Za sudjelovanje na sastanku potrebno je pripremiti prezentacije o poslovanju na 3 slajda na engleskom jeziku do petka, 27. siječnja- opisati tko ste, Vaše mogućnosti i kapacitete te preferirani oblik suradnje. Preporučamo da informacije organizirate prema sljedećoj strukturi:

  • Company activities and skills
  • Large scientific facilities and national research facilities contracts
  • R&D projects
  • Markets
  • Quality certifications, nuclear qualifications

U tjednu od 31. siječnja zatražit ćemo Vas da nam javite s kojim španjolskim tvrtkama se želite sastati jedan na jedan, a isto će učiniti i španjolska strana. Nakon toga, napravit će se raspored sastanaka. B2B sastanci održat će se putem digitalne platforme španjolskih partnera, a link, upute za registraciju i korištenje dostavit ćemo Vam naknadno. Radni jezik je engleski.

Podloga:

IFMIF- DONES je europski strateški projekt vrijedan 707 milijuna eura, a cilj mu je izgradnja istraživačke infrastrukture međunarodnog uređaja za ozračivanje fuzijskih materijala. Sporazumima potpisanima između Republike Hrvatske i kraljevine Španjolske u studenom prošle godine, Republika Hrvatska će za IFMIF-DONES isporučiti opremu proizvedenu u RH u vrijednosti 5% projekta, a uz to, hrvatskim tvrtkama omogućeno je sudjelovanje na javnim natječajima i za preostali španjolski dio. To znači da hrvatske tvrtke mogu sudjelovati na natječajima za komponente IFMIF-DONES-a koje će raspisati Španjolska, bilo kao izravni ponuđači ili kao podizvođači i partneri španjolskih kompanija.