Vrijeme održavanja: 08.11.2016.

Gospodarski forum

Objavljeno: 20. 10. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Forum se organizira povodom slovačkog predsjedanja Vijećem EU. Cilj je postizanje jače suradnje između hrvatskih i slovačkih tvrtki, povećanje robne razmjene i pronalaženje mogućnosti ulaganja. Prisutni će se imati priliku upoznati s mogućnostima poslovne suradnje između Republike Hrvatske i Slovačke Republike, nakon čega će uslijediti tri odvojena panela: prvi posvećen energetici, drugi prometnoj infrastrukturi, a treći mogućnostima suradnje u zaštiti okoliša. 

Uslijedit će individualni poslovni razgovori slovačkih i hrvatskih gospodarstvenika kojima se otvara mogućnost za pronalazak poslovnih partnera i proširenje poslovanja na ovom velikom tržištu, privlačnom po potrošačkoj moći i poticajnoj poduzetničkoj klimi.

Prijaviti se za događanje možete pomoću online obrasca. U pratećim dokumentima nalazi se lista slovačkih tvrtki koje su iskazale interes za sudjelovanje. Molimo da popunjeni obrazac pošaljete elektroničkim putem ili telefaksom, najkasnije do 2. studenoga. Kontakt-osoba je Irena Jakobović Grubišić (ijakobovic@hgk.hr, tel.: 01/456-1795; faks: 01/4828-379).

Forum organizira Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Veleposlanstvom Slovačke Republike u Zagrebu, Slovačkom agencijom za poticanje investicija i trgovinu, Ministarstvom gospodarstva Slovačke Republike, Slovačkom trgovinskom i industrijskom komorom, Ministarstvom gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, i Europskom poduzetničkom mrežom (EEN). Suradnja sa Slovačkom Republikom od strateškog je interesa za Republiku Hrvatsku budući da ove dvije zemlje imaju dobru gospodarsku suradnju i dobru perspektivu razvoja te suradnje.