Vrijeme održavanja: 21.05.2019. - 24.05.2019.

Objavljeno: 22. 05. 2019. , Ažurirano: 22. 05. 2019.

Hrvatski proizvođači prehrambenih proizvoda sudjelovali su na jednom od najvećih međunarodnih sajmova robnih marki World of Private Label, koji se 21. i 24. svibnja održao u Amsterdamu. U organizaciji HGK svoje proizvode predstavile su tvrtke Apimel, C-M, Zvijezda plus, Medo-flor, Žito, Pekar, Conex trade, Hermes International, Kanaan i Iskra Zelina.

Tvrtka Hemres Intrenational iz Varaždina, koja izvozio 85 posto ukupne proizvodnje u SAD i Kanadu, želi se i dalje brendirati i privući neke od većih kupaca u Europi, zbog čega su i došli na sajam u Amsterdam. „Imamo novu tvornicu blizu Varaždina koju smo otvorili djelomično sredstvima programa IPARD te imamo kapacitete za dodatnu prodaju“, kaže direktor Neb Chupin.

Na sajmu se okupilo više od 15 tisuća stručnjaka iz 120 zemalja, među kojim su zastupnici trgovačkih lanaca, supermarketa, srednjih i malih trgovina, hipermarketa,  robnih kuća, proizvođači, konzultanti, stručnjaci za dizajn i drugi.

Priliku za promocijom iskoristila je i Zvijezda – jedan od najjačih hrvatskih brendova. „Već smo nekoliko godina fokusirani na povećanje prodaje na inozemnim tržištima, a cilj nam je prodavati proizvode pod Zvijezdinim brendom na tržištima koja prepoznaju kvalitetu i tradiciju naše kompanije koja postoji više od stoljeća“, rekao je direktor prodaje Zvijede Marko Radunović.

„Pri izlaganju na inozemnim sajmovima uvijek vodimo računa o različitim naklonostima potrošača s različitih tržišta. Stoga su ključne Zvijezdine konkurentske prednosti u izvozu iznimna kvaliteta njenih  proizvoda te stručnost  tehnologa koji uspijevaju 'pogoditi' specifične potrebe potrošača na različitim tržištima i prilagoditi proizvode njihovim potrebama“, kaže Radunović.