Objavljeno: 12. 06. 2019. , Ažurirano: 13. 06. 2019.


Hrvatska gospodarska komora organizira delegacijski posjet hrvatskih IT tvrtki konferenciji Cyber Week, međunarodnoj konferenciji za kibernetičku sigurnost, koja se svake godine održava na Sveučilištu u Tel Avivu u Izraelu. Ove se godine održava od 23. do 27. lipnja.  Tijekom proteklih osam godina Cyber Week postao je međunarodno priznat kao jedan od najjačih događaja u svijetu kibernetičke sigurnosti.

CyberWeek-lecture2.jpg
Plenarna sjednica; Izvor: Cyber Week 2018

Cyber Week okuplja stručnjake za kibernetičku sigurnost, vođe industrije, startupove, investitore, akademike, diplomate i vladine dužnosnike. S više od 8.000 sudionika iz više od 80 zemalja, ova konferencija nudi razmjenu znanja, metoda i ideja.

CyberWeek-plenary1.JPG
Networking; Izvor: Cyber Week 2018

Konferencija traje cijeli tjedan i sadrži više od 50 okruglih stolova, panela, radionica, foruma, natjecanja i još mnogo toga. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, na konferenciju Cyber Week putuju predstavnici šest hrvatskih IT tvrtki s područja informacijske sigurnosti: Business Computer Systems iz Bjelovara te Badurini, King ICT, Ostendo Consulting, Alfatec Group i Telecron iz Zagreba.

Cyber Week zajednički organiziraju Interdisciplinarni centar za kibernetička istraživanja Blavatnik (ICRC), Radionica za znanost, tehnologiju i sigurnost "Yuval Ne'eman", Sveučilište u Tel Avivu, Izraelska nacionalna kibernetička direkcija pod Uredom premijera i Ministarstvo.