Hrvatska jedna od najperspektivnijih destinacija u medicinskom turizmu

Dodjela priznanja na HTI (Health Tourism Industry) konferenciji

Dodjela priznanja Medical Tourism Indexa najboljim europskim destinacijama medicinskog turizma održala se posljednjega dana HTI (Health Tourism Industry) konferencije, 1. ožujka u Hotelu Lone u Rovinju. Dodjela priznanja održava se prvi put u Europi, i to baš u Hrvatskoj, gdje je okupila više od 200 sudionika iz cijelog svijeta.

Za najbolju europsku destinaciju medicinskog turizma proglašena je Velika Britanija za koju je priznanje preuzeo zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj Peter Clements. Drugo mjesto pripalo je Njemačkoj, dok je nagradu preuzeo zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Njemačke Andreas Krauss. Gospođi Veruschki Becquart iz Francuske turističke zajednice (Atout France) uručeno je priznanje za treće mjesto. Četvrto i peto mjesto osvojile su Italija i Španjolska, čija su priznanja preuzeli generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri te veleposlanik Španjolske Eduardo Aznar.

Hrvatska i Grčka dobile su posebnu nagradu za najperspektivnije destinacije u medicinskom turizmu.

Sinoćnja dodjela popraćena je nastupima rovinjske skupine The Music Club i pjevača Simona Marlowa, tijekom kojih je uživala i holivudska zvijezda Eva LaRue koja je netom prije bila proglašena ambasadoricom novog branda Stories, Croatian Unique Hotels Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK.

Hrvatska gospodarska komora već je sedam godina suorganizator HTI konferencije, a svečanu dodjelu nagrada i večeru sponzorirala je Hrvatska turistička zajednica.