Edukacija u Zagrebu o obvezama subjekata u poslovanju s hranom pri navođenju zemlje ili mjesta podrijetla glavnog sastojka hrane


Objavljeno: 28. 03. 2019. , Ažurirano: 28. 03. 2019.


Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede RH organizira drugu u nizu edukacija Primjena zakonodavstva o navođenju zemlje podrijetla ili mjesta podrijetla glavnog sastojka hrane, koja će se održati u petak, 5. travnja u 9 sati, u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, na adresi Rooseveltov trg 2.

U svibnju 2018. godine objavljena je Provedbena uredba Komisije (EU) 2018/775 o utvrđivanju pravila za primjenu članka 26. stavka 3. Uredbe (EU) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća o informiranju potrošača o hrani glede pravila o navođenju zemlje podrijetla ili mjesta podrijetla glavnog sastojka hrane, koju možete pronaći na poveznici.

Zbog učestalih pitanja subjekata koji posluju s hranom o primjeni Provedbene uredbe Komisije (EU) 2018/775 i novih zahtjeva koji se javljaju zbog primjene Uredbe, HGK u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede za subjekte u poslovanju s hranom i sve zainteresirane organizira edukacije o primjeni Provedbene uredbe.

Predavač: Marija Batinić Sermek, voditeljica Službe za informiranje o hrani i standarde kvalitete hrane Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike Ministarstva poljoprivrede RH.

Na edukaciju se možete prijaviti online obrascem u nastavku najkasnije do 4. travnja u 16 sati.

Edukacija je besplatna.

Zbog velikog interesa za ovu edukaciju i ograničenog broja mjesta u dvorani, molimo da se prijavljuje po jedna osoba iz pojedine tvrtke.