13. stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj, 15. srpnja


Objavljeno: 15. 06. 2021. , Ažurirano: 14. 07. 2021.


Trinaesti stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj pod nazivom "Sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane" će se održati u četvrtak, 15. srpnja, u velikoj dvorani Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, na adresi Pierottijeva 6.

Cilj skupa je kontinuirano praćenje tendencija razvoja tržišta funkcionalne hrane, koje prate i povećana ulaganja prehrambene industrije u razvoj takvih proizvoda, i bolja informiranost potrošača o funkcionalnoj hrani općenito, kao i o hrvatskim nutritivno visokovrijednim prehrambenim proizvodima. 

Hrvatska gospodarska komora, uz Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN) i Ministarstvo poljoprivrede aktivan je organizator ovog stručnog skupa od samog početka te će, uz predavače iz Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravstva, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, i tvrtke iz prehrambene industrije održati prezentacije o funkcionalnim proizvodima i novostima u poslovanju.

Broj sudionika je ograničen. Cijena kotizacije za sudionike iznosi 150 kuna, a za članove HDPBN-a 100 kuna. Detaljan program skupa i podaci potrebni za prijavu nalaze se u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Prijave na ovaj skup su zatvorene.

Program

Vrijeme Aktivnost
15.07.2021
10:00 - 10:15 Pozdravne riječi Organizatora skupa
10:15 - 10:35 Funkcionalna hrana: regulatorni aspekti – Marija Pašalić, dipl. ing. biotechn., Ministarstvo zdravstva
10:35 - 10:55 EFSA i HAPIH u kampanji Making food choices with confidence – dr. sc. Darja Sokolić, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu
10:55 - 11:15 Biljni čajevi obogaćeni vitaminima i mineralima – Ana Bradić, mag. ing. agr., Franck d. d.
11:15 - 11:35 Primjena ljuske krumpira u prehrambenoj industriji – Draženka Dite Hunjek, mag. ing. mol. bioteh., Intersnack Adria d. o. o.
11:35 - 11:55 Nusproizvodi prerade voća kao sirovine u proizvodnji funkcionalne hrane – Dunja Molnar, mag. nutr., Ledo plus d. o. o.
11:55 - 13:00 Ručak
13:00 - 13:20 Nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Dokazana kvaliteta” - Dr. sc. Sanja Kolarić Kravar, Ministarstvo poljoprivrede
13:20 - 13:40 Izazov povećanja kvalitete bezglutenskog kruha - Dr. sc. Saša Drakula, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
13:40 - 14:00 Sladoled kao funkcionalna hrana - Korina Roginić, mag. ing. tech. aliment., Ledo plus d.o.o.
14:00 - 14:20 Beauty sastojci u prehrambenim proizvodima - Prof. dr. sc. Rada Pjanović, Tehnološki-metalurški fakultet Univerzitet u Beogradu
14:20 - 14:40 Održivost = poslovanje danas … od polja do stola uz edukaciju i komunikaciju - Koraljka Novina Brkić, dipl. ing., Nestlé Adriatic d.o.o.