Konferencijom za medije u ŽK Pula najavljena manifestacija Histria


Objavljeno: 04. 06. 2019. , Ažurirano: 04. 06. 2019.


Inovativnost i kreativnost u funkciji povećanja konkurentnosti proizvođača

U ponedjeljak, 3. lipnja, u ŽK Pula održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici organizatora i partnera predstavili novosti, događanja i stručne programe manifestacije Histria 2019.

Uime organizatora, predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je da će se 26. izdanje manifestacije Histria održati od 5. do 8. lipnja u Puli, na novoj lokaciji – platou gradske tržnice. Nastupit će izlagači iz cijele Hrvatske među kojima ih je i 11 koji će predstaviti 14 novih proizvoda. Riječ je o proizvodima koji će biti posebno vizualno označeni, a koji se prvi put predstavljaju na izložbi ili o prvi put stavljaju na prodaju te nisu na tržištu dulje od godine dana.  Putem cjelodnevnih događanja u sklopu manifestacije oživit će se dio gradskog prostora tržnice predstavljanjem kvalitetnih i atraktivnih hrvatskih proizvoda, a manifestacija Histria uključuje niz edukativnih sadržaja te prvi put i kuharske radionice. „Od samog početka manifestacija je usmjerena na predstavljanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda, potičući pritom kreativnost i inovativnost proizvođača radi postizanja boljeg plasmana i konkurentnosti“, ističe Jaklin Majetić.
U HGK – ŽK Pula 5. lipnja u 12 sati održat će se predavanje Branding – korak po korak stvaranje brenda, namijenjeno tvrtkama koje razmišljaju ili već rade na postavljanju brenda poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Okrugli stol pod nazivom Trgovina u gradu koji će se održati 6. lipnja u 12 sati u ŽK Pula okupit će predstavnike trgovaca i gradova koji će raspravljati o tome kako promijeniti trend zatvaranja ili nestajanja prodavaonica u gradskim središtima. Zainteresirani za sudjelovanje na stručnim događanjima dodatne informacije mogu dobiti u ŽK Pula putem telefonskoga broja 052/378-100.

Novosti su Histrije besplatne kuharske radionice koje će voditi renomirana imena istarskog ugostiteljstva, a koje organiziraju HGK – ŽK Pula, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI d. o. o.) i Tržnica d.o.o. od 5. do 8. lipnja od 11 do 13 sati. Sve četiri radionice održat će se u edukacijskoj kuhinji na prvom katu zgrade Tržnice Pula. Namirnice za radionice osigurat će AZRRI i Tržnica, a u pripremi jela koristit će se i proizvodi nekih od izlagača na Histriji. Zbog ograničenog broja sudionika, za sudjelovanje na kuharskim radionicama potrebno se javiti u ŽK Pula na telefonski broj 052/378-100.  Kuharske radionice vodit će Denis Zembo (Hotel Amfiteatar), Robert Perić i Igor Ciceran (Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula), Nikola Vuković (Hotel La Grisa Bale) i David Skoko (Batelina).

Formalno otvorenje izložbe hrane i pića Histria bit će u srijedu, 5. lipnja, u 11 sati, kada će se dodijeliti priznanja izlagačima novih proizvoda u zgradi pulske tržnice na prvom katu.  

Ovogodišnja manifestacija održava se uz potporu partnera Turističke zajednice Grada Pule, AZRRI d.o.o, Pazin, Tržnice d.o.o. Pula te Grada Pule i Istarske županije, pa su na konferenciji za medije sudjelovali direktorica TZG Pula Sanja Cinkopan Korotaj, direktor pulske Tržnice Renato Perc te pročelnica županijskog odjela za turizam Nada Prodan Mraković.