Objavljeno: 11. 08. 2016. , Ažurirano: 03. 10. 2016.

Delegacija Krapinsko-zagorske županije sudjelovala je na 3. Susretu lidera jugoistočne Europe i Kine, održanom u gradu Tangshanu u pokrajini Hebei, a tema ovogodišnjeg susreta bila je “Nove prilike, nove sfere, novi prostor“. Cilj susreta bio je jačanje prijateljskih odnosa i suradnje između Narodne Republike Kine i zemalja jugoistočne Europe na polju proizvodnje, znanosti, obrazovanja i kulture.

Hrvatska gospodarska komora ŽK Krapina potpisala je sporazum o međusobnoj suradnji s Komorom tekstilne industrije kineskog okruga RongSheng, pokrajine Hebei.

Tijekom boravka u Kini uspostavljeni su kontakti s gospodarstvenicima provincije Hebei koja ima preko 73 milijuna stanovnika te iz još nekoliko kineskih gradova, a niz korisnih kontakata imali su zagorski gospodarstvenici. Kineskoj strani bitna je izvozna orijentiranost Krapinsko-zagorske županije, sa proizvodima visoke kvalitete koji su prepoznati na europskom tržištu.

Delegaciju Krapinsko-zagorske županije koja je boravila u Kini predvodio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, u kojoj su još bili zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić i zamjenik načelnika Općine Kumrovec Želimir Vlaisavljević, predstavnici tvrtki TPK Orometal, Aquafilcro, Bodren, Kamen Kučiš te Zagorske razvojne agencije i Hrvatske gospodarske komore Krapina ŽK Krapina.