Vrijeme održavanja: 10.05.2018.

Objavljeno: 27. 04. 2018. , Ažurirano: 14. 05. 2018.

U četvrtak, 10. svibnja, od 10 do 13 sati u Županijskoj komori Čakovec održan je za članice HGK besplatni seminar Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma.

Seminar je organiziran u suradnji s Financijskim inspektoratom Ministarstva financija, a namijenjen je obveznicima provedbe Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, odnosno računovođama, revizorima i poreznim savjetnicima. Predavači su bili predstavnici Financijskog inspektorata Ministarstva financija Jadranka Brlić i Tadija Šakić. Program seminara obuhvatio je teme interne kontrole, dubinske analize stranaka, utvrđivanja stvarnog vlasnika stranke, izloženosti osoba, procjene rizika i druge.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici računovodstvenih, knjigovodstvenih, revizorskih i poreznosavjetničkih tvrtki članica Komore, pretežno iz Međimurske županije, ali i iz Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije. Svi su polaznici dobili na kraju seminara odgovarajuće potvrde koje će im služiti kao dokaz o stručnom osposobljavanju.