Objavljeno: 22. 05. 2020. , Ažurirano: 22. 05. 2020.

Hrvatska gospodarska komora uputila je dopis Ministarstvu zaštite okoliša i energetike u kojem traži osnivanje radnih skupina za pripremu zakonskih akata iz područja energetike te uključivanje predstavnika tvrtki iz energetskog sektora u njihov rad.

S obzirom na to da je u Planu zakonodavnih aktivnosti za 2020. godinu najavljeno donošenje zakona koji su iznimno važni za poslovanje energetskih tvrtki, ali i tvrtki iz drugih sektora gospodarstva, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o energetskoj učinkovitosti, Zakona o tržištu električne energije, Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji, HGK kao krovna institucija koja predstavlja sve gospodarstvenike traži žurno osnivanje radnih skupina za pripremu tih zakona (zakonskog okvira) i uključivanje predstavnika gospodarstva putem udruženja i zajednica HGK.

Dodatno, toplinarske su tvrtke na hrvatskom tržištu iskazale veliko nezadovoljstvo činjenicom da je iz Plana zakonodavnih prijedloga Vlade RH izostavljen prethodno najavljen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu toplinske energije.