Vrijeme održavanja: 22.06.2016.

Objavljeno: 22. 06. 2016. , Ažurirano: 09. 09. 2016.

HGK – Predstavništvo u Bruxellesu, zajedno sa partnerima organiziralo je u Bruxellesu, ispred Europskog parlamenta predstavljanje hrvatskih gastronomskih proizvoda pod nazivom “Na vašem tanjuru – On  Your Plate”. Riječ je o jedinstvenom događaju na kojem je svaka zemlja članica EU –a predstavila neke od svojih tipičnih gastronomskih proizvoda.

HGK je na izložbenom prostoru predstavila prehrambene proizvode naše zemlje od kojih većina nosi oznake „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“. Zahvaljujući kvalitetnim proizvodima naših članica kao što su dubrovačke delicije, sirevi, pršut, suhomesnati proizvodi, čvarci, inćuni, bakalar, čajevi, zagorski mlinci i razna kvalitetna i vrhunska vina bili su zastupljeni hrvatski proizvodi iz gotovo svih županija, od Slavonije pa sve do krajnjeg hrvatskoga juga.

Interes za hrvatske proizvode bio je izniman, hrvatski štand bio je jedan od najposjećenijih, pa je to bila izvanredna prigoda i za promociju proizvođača.  Hrvatskoj gospodarskoj komori se u ovoj akciji pridružio Ured Turističke zajednice u Bruxellesu, Ured Grada Zagreba u Bruxellesu i Ured Istarske županije u Bruxellesu.