Predsjednik HGK Luka Burilović (sedmi s lijeva) s izlagačima na hrvatskom nacionalnom štandu na sajmu BAU
Izvor: HGK

Velik interes za hrvatske građevinske tvrtke na sajmu BAU u Münchenu


Objavljeno: 19. 01. 2017. , Ažurirano: 25. 04. 2017.


Najveći europski sajam građevnih materijala BAU München posjetio je predsjednik HGK Luka Burilović, gdje prvi put, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore izlaže devet hrvatskih proizvođača građevnih materijala. Ova godina je rekordna za hrvatske izlagače kojih ima sveukupno 19.

"Rekordni izlazak hrvatskih tvrtki na ovakav sajam znak je da stvari u graditeljstvu i proizvodnji građevnih materijala polako kreću nabolje. BAU je kao najveći europski sajam građevnog materijala dugoročan projekt afirmacije hrvatskih tvrtki u inozemstvu", naglasio je predsjednik Burilović dodavši kako će HGK ubuduće dodatno unaprjeđivati i povećavati prostor na sajmu BAU.

Stand_800x559.jpg

Hrvatski štand na sajmu BAU u Münchenu; Izvor: HGK.

"Zadovoljan sam nastupom moje tvrtke na sajmu, do sada sam odradio niz obećavajućih poslovnih razgovora", istaknuo je direktor zagrebačke stolarske PVC tvrtke Kajfa Tomislav Kajfeš koja se baš kao i tvrtka Interfom želi afirmirati na svjetskom tržištu. Tvrtka Interfom bavi se sklapanjem jedinstvenih uredskih modula, a planira dugoročne nastupe na sajmovima među najjačom svjetskom konkurencijom.

"Suradnja s Komorom na raznim projektima već prije nas je izvela na rusko tržište, a sada na sajam BAU. Tu smo došli predstaviti inovacijske sustave zaštite zgrada i kulturnih objekata od kapilarne vlage na njemačko tržište s obzirom da već dugo poslujemo izvan granica Hrvatske", naglasili su iz tvrtke Kaz dok iz tvrtke Decora Stil ističu da su već do trećeg dana ostvareni kontakti s litvanskim i austrijskim partnerima.

Do subote sajam će posjetiti više od 300.000 ljudi, a koliko je važan za buduće poslovanje svake tvrtke svjedoči i podatak kako je na sajmu 2015 tvrtki iz cijelog svijeta.

Na štandu Hrvatske gospodarske komore izlažu tvrtke: A.B.S. Pićan, BMB-invest Sveti Ivan Zelina, Decora stil Sesvete, FOM Zagreb, Lokve iz Lokvi, Lož-Metalpres Plešce, KAZ Zagreb, Kajfa PVC Gornji Stupnik i Eurolam.