Komora Zagreb na promociji Energetska učinkovitost u pokretu iz programa Croskills

U sisačkom je Udruženju obrtnika 7. listopada održano promotivno događanje Energetska učinkovitost u pokretu, čiji je cilj promicanje edukacije građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti te povećanje interesa za obrazovanje u građevinskim zanimanjima.

Na promociji, dijelu projekta Croskills, čiji je nositelj Građevinski fakultet iz Zagreba, održano je natjecanje za zanimanje monter suhe gradnje i soboslikar.

Inače, projekt Croskills obuhvaća šest građevinskih zanimanja: zidar, tesar, fasader, monter suhe gradnje, krovopokrivač i soboslikar.

Projekt Croskills, dio inicijative Build Up Skills, strateške incijative programa EU Intelligent Energy Europe, usmjeren je na cjeloživotnu edukaciju i usavršavanje hrvatskih radnika u području energetske učinkovitosti u zgradarstvu – jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih radnika – nakon početnog, temeljnog strukovnog obrazovanja ili nakon što su već započeli s radom. Također se odnosi na obuku i kvalificiranje trenutno nezaposlenih radnika.

Croskills je predstavila voditeljica projekta Ivana Banjad Pečur sa Građevinskog fakulteta, prezentaciju o graditeljskoj kulturnoj baštini održala je Ivana Miletić Čakširan, pročelnica Konzervatorskog odjela u Sisku, a Jasna Šimunec iz Hrvatske udruge proizvođača toplinsko-fasadnih sustava održala je prezentaciju o primjeni novih materijala na starim objektima.

Skupu je prisustvovao ravnatelj Strukovne škole Sisak Ivica Beloglavac, a Komoru Zagreb predstavljao je Zdravko Čizmar.

Kontakti

  • Zdravko Čizmar viši stručni savjetnik Tel: +385 1 460 6713 Email: zcizmar@hgk.hr