HGK dodijelila prve interaktivne bonitetne certifikate izvrsnosti uspješnim poduzetnicima

HGK
Hrvatska gospodarska komora izdavatelj je bonitetnog Excellent SME certifikata

Hrvatska gospodarska komora i međunarodna bonitetna kuća Coface Hrvatska počasno su dodijelili prve interaktivne bonitetne certifikate izvrsnosti uspješnim hrvatskim tvrtkama koje sve više svojeg poslovanja orijentiraju izvozu. Međunarodno priznatim bonitetnim certificiranjem izvrsnosti postiže se kvalitetnije umrežavanje s drugim poslovnim subjektima te su značajno olakšani međunarodni kontakti.

Malo i srednje poduzetništvo okosnica je gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. Hrvatska gospodarska komora  izdavatelj je Excellent SME certifikata koji je omogućen samo uspješnim poduzećima temeljem detaljne analize njihovog poslovanja, financijskih izvješća te pokazatelja uspješnosti.

Excellent SME certifikat već je dobro poznat certifikat u zemljama u okruženju te zbog svojih strogih kriterija certifikacije slovi kao mjerodavan alat za brzu procjenu partnera na stranom tržištu.

Certifikat omogućuje domaćim i međunarodnim partnerima provjeru postojanja i stabilnosti tvrtke i što je najvažnije njezinu kreditnu sposobnost, čime je poduzetniku osiguran kredibilitet na domaćem i inozemnom tržištu već pri prvom kontaktu.

Hrvatske tvrtke kojima su dodijeljeni počasni Excellent SME certifikati

Na osnovu svojih bonitetnih pokazatelja i stabilnosti poslovanja, počasni primatelji interaktivnog međunarodnog bonitetnog certifikata su poznata hrvatska kozmetička kuća OLIVAL d.o.o., tvrtka ARBACOMMERCE d.o.o. za preradu ribe, tvrtka C.I.A.K. AUTO d.o.o., tvrtka Hangar 18, prvi domaći proizvođač pametnih telefona, te marketinška i PR agencija PARLOV d.o.o.  

Direktorima navedenih tvrtki ovaj certifikat je od ranije bio poznat iz međunarodnih krugova te su iskazali zadovoljstvo njegovom dostupnosti i na našem tržištu.

S obzirom da nam je osnovni smjer poslovanja unutarnja i inozemna tržišna inteligencija, sve veća orijentiranost na inozemne klijente svakodnevno nam omogućuje konkretan uvid u trenutne svjetske trendove. Ona formira naš put u međunarodnom okruženju te nas obvezuje na kontinuirano dizanje razine kvalitete usluga ulaganjem u konstantnu edukaciju i analiziranja vanjskih tržišta.
Uz certifikaciju međunarodnim sustavima kvalitete i okoliša ISO9001 i ISO14001 kojima smo certificirani od prije dvije godine
i Excellent SME digitalni certifikat svakako će biti jedan od novih pokretača interesa međunarodnih klijenata.“ – rekla nam je Natalija Parlov Una, direktorica marketinške i PR agencije PARLOV Zagreb

Čast nam je i zadovoljstvo što su institucije Hrvatske gospodarske komore i Međunarodne bonitetne kuće Coface prepoznale naša nastojanja da samo uspješnim poslovanjem možemo opstati u najdinamičnijem i najagilnijem dijelu gospodarstva koji je ujedno i nositelj razvoja. Koristeći globalna iskustva i najbolju praksu kupcima naših proizvoda želimo ponuditi visokokvalitetne proizvode koje prate kontinuirana edukacija naših zaposlenika i strogo regulirani certifikati proizvodnje. Excellent SME digitalni certifikat zasigurno će pomoći kod distribucije naših proizvoda na međunarodna tržišta čiji kupci cijene i „doživljavaju“ certifikate koji su međunarodno priznati, a nositelji zadovoljavaju stroge kriterije uspješnih financijskih pokazatelja.“ – pojasnio nam je Marijan Pojatina, direktor OLIVAL Hrvatska

U Arbacommerce-u tradicija pripreme naših proizvoda garancija je uspjeha na tržištu. Tradiciju pripreme uvijek prati i spoj moderne tehnologije proizvodnog procesa i najsuvremeniji certifikati pripreme hrane. Ulaganje u proizvodni pogon i tehnologiju te certifikate osigurali su nam siguran plasman naših proizvoda u najveće trgovačke lance i luksuzne hotele i restorane u Hrvatsku i inozemstvo. Čast nam je što smo zadovoljili stroge kriterije uspješnog poslovanja koje je analizirao Coface, globalni kreditni osiguravatelj prisutan u 98 zemalja, te međunarodno priznata bonitetna kuća, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i što smo postali nositelji Excellent SME digitalnog certifikata. Sigurni smo da će nam certifikat pomoći otvoriti nova tržišta i biti prekretnica ostvarivanja dugoročne uspješne poslovne suradnje s partnerima na inozemnom i domaćem tržištu.“ – izjavio je Nikica Paunović, direktor tvrtke ARBACOMMERCE iz Zadra

Često nam kažu da smo globalni igrač iz male zemlje. Svojim djelovanjem osvojili smo tržište Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Srbije i Crne Gore do kraja godine u Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, a proizvodnju naših pametnih telefona brenda Noa pokrenuli smo u Kini zajedno s tvrtkom partnerom Sumvier,a naši projekti se mogu naći pod drugim imenom u više zemalja svijeta. Svojim nastupima na domaćem i stranom tržištu želimo zadovoljiti sve zahtjeve kupaca i dobavljača u dijelu kvalitete i dizajna. U svojim poslovnim pothvatima često ističemo uspješno poslovanje i kredibilitet od strane postojećih kupaca i dobavljača. Posjedovanjem Excellent SME certifikata naš kredibilitet bit će vidljiv svima što će nam znatno pomoći kod plasmana naših proizvoda. Excellent SME digitalni certifikat poznat je našim kupcima u zemljama regije i zbog svog internacionalnog karaktera dodatno jača našu poziciju na navedenim tržištima.”, izjavio je Mario Kralj, direktor tvrtke HANGAR 18 d.o.o.

Pružatelj bonitetnih informacija i distributer: Coface Hrvatska

Coface je globalni kreditni osiguravatelj prisutan u 98 zemalja svijeta koji svojim klijentima nudi rješenja na području osiguranja i upravljanja potraživanjima kojima mogu učinkovito zaštititi poslovanje od rizika neplaćanja svojih kupaca, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu.

Coface Hrvatska lokalna je podružnica međunarodne tvrtke Coface, osnovana 1998. godine koja pruža cjelokupni spektar usluga iz područja upravljanja potraživanjima i upravljanja rizicima kupaca: od identificiranja i analize poslovanja klijenata od OSIGURANJA POTRAŽIVANJA do izrade potpunih bonitetnih izvješća te usluga praćenja promjena u njihovom poslovanju.

Modularni oblik pristupa uslugama omogućava potpuno prilagođavanje potrebama klijenata kojima je zauzvrat omogućena potpuna posvećenost svom osnovnom poslovanju.