Vrijeme održavanja: 09.07.2019.

Cestovni teretni prijevoznici održali sjednicu u HGK u Splitu

Objavljeno: 10. 07. 2019. , Ažurirano: 10. 07. 2019.

U utorak, 9. srpnja, održana je u HGK – Županijskoj komori Split sjednica Strukovne grupacije cestovnoga teretnog prometa ŽK Split, pod predsjedanjem predsjednikaIvana Knezovića.

Na sjednici su sudjelovali potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj, direktor Sektora za promet i veze HGK Dario Soldo te predsjednik Udruženja cestovnoga teretnog prometa HGK Darko Vukadinović.

Glavne teme sjednice bili su problemi povezani s tranzitom vozila težih od 7,5 tona kroz Republiku Sloveniju, tranzit teretnih vozila kroz RH i zabranu prometovanja pojedinim cestama u RH.

Hrvatska gospodarska komora sa svojim članicama i drugim udrugama prijevoznika aktivno radi na iznalaženju adekvatnog rješenja problema te se očekuje da će se definirati i rješenje za prijevoznike s područja Dalmacije na koje trenutno najviše utječe odluka o ograničenju tranzita u Sloveniji.

"S obzirom na iznimno razumijevanje i spremnost nadležnog Ministarstva i samog ministra za probleme prijevoznika, angažiranost HGK i pozitivno stajalište ostalih uključenih u problematiku, ne sumnjam u rješavanje ovih problema te još bržu i uspješniju koordinaciju u budućnosti'', rekla je Mirjana Čagalj.

Okupljeni prijevoznici bili su složni u zaključku da su nužni pravovremena komunikacija, sinergija i zajednički nastup na rješavanju problema cestovnih teretnih prijevoznika, pri čemu HGK kao krovna gospodarska institucija predstavlja most između prijevoznika i nadležnog Ministarstva.

Na kraju sjednice prijevoznicima je predstavljen Smart Tahograf, kartica druge generacije.

sudionici sastanka.jpg
Sudionici sastanka; Izvor: HGK