Vrijeme održavanja: 19.04.2019.

HBOR je održao Infodan u ŽK Karlovac 19. travnja, kada se razgovaralo o kreditiranju mikro i malih poduzetnika u turističkoj djelatnosti i poljoprivredi.

Većini su poduzetnika potrebna ulaganja u osnovna sredstva radi modernizacije i proširenja poslovanja, uvođenja novih tehnologija i proizvoda, istraživanja tržišta te povećanja broja radnih mjesta. Neki od njih koristit će novi program financiranja privatnih iznajmljivača za obnovu, adaptaciju, rekonstrukciju i opremanje postojećih objekata radi usklađivanja standarda objekata koji su dobili rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu prije 1. rujna 2007. godine, uz uvjet ishođenja novog rješenja o kategorizaciji objekta, odnosno poboljšanja postojeće ponude objekata u sklopu iste kategorizacije.

Individualne razgovore iskoristilo je petero poduzetnika s područja Karlovačke županije, predstavljajući projekte ulaganja. Upravo povoljnijim uvjetima financiranja omogućit će im se realizacija prihvatljivih ulaganja.

S poduzetnicima je razgovarala Vesna Bartolović Stančić, voditeljica HBOR-ova područnog ureda za Primorje i Gorski kotar.