Objavljeno: 20. 04. 2016. , Ažurirano: 03. 10. 2016.

Predstavnici Bin Butti International Holdingsa, NJ.E. Hamad Abdulla Al Mass, Moawia Sharfi, Mohamed Kassab, Ruba Al Shab, Ali Ghandour i Fadi Chalati, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u posjetu su Hrvatskoj. Posjetili su Županijsku komoru Dubrovnik, 20. travnja, kada su se susreli s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore i ŽK Dubrovnik.

Voditeljica Odjela za privlačenje investicija pri HGK Svjetlana Momčilović, prezentacijom „Poduzetnička klima i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku“ predstavila je ekonomske pokazatelje gospodarstva Hrvatske, s osobitim naglaskom na najvažnije grane gospodarstva, prometnu infrastrukturu te mogućnosti za daljnji razvoj. Objasnila im je i postupak te zakonske okvire za ulaganje i poslovanje u Hrvatskoj.

Pomoćnik direktora za međunarodne poslove Saša Bukovac, ukratko je predstavio Hrvatsku gospodarsku komoru, njenu strukturnu zadaću i usluge koje pruža poduzetnicima. Jednako tako, održao je prezentaciju „Poljoprivreda i industrija proizvodnje u Hrvatskoj“ u kojoj je predstavio poljoprivredni sektor te prednosti i izazove s kojim se poljoprivrednici najčešće susreću.

Gospodarsko izaslanstvo pokazalo je najviše zanimanja za sektor poljoprivrede, turizam te ICT sektor i telekomunikacije.