Održan Gospodarski forum grada Preloga

HGK
Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta na Gospodarskom forumu grada Preloga
Vrijeme održavanja: 25.11.2016.

Mnogobrojni poduzetnici i obrtnici okupili su se u Hotelu Panorama u Prelogu na Gospodarskom forumu grada Preloga, u okviru kojega je ove godine predstavljen Poslovni uzlet, putem besplatnih edukacija, rasprava i predavanja.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta, Milan Rezo, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornoga uređenja, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Vjeran Vrbanec, predsjednik HAMAG-BICRO-a, Mladen Križaić, predsjednik Županijske komore Čakovec, mnogobrojni poduzetnici grada Preloga i njegove šire okolice, predstavnici javnih institucija i banaka.

Gradonačelnik Kolarek predstavio je rezultate gospodarstva Preloga u 2016. godini i najavio buduće projekte. Posebno je naglasio brzinu rješavanja infrastrukturnih pitanja grada Preloga, pozitivno poslovno okruženje i brojne strane investicije koje dolaze iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Švedske, SAD-a, a među kojima i investicija od strateškog interesa Republike Hrvatske - lječilišno-turistički kompleks u Draškovcu.

Nakon pozdravnih govora predstavljena je razvojna strategija poduzetničkog okruženja grada Preloga do 2020. godine i održane su edukacije o kreditiranju, osiguranju naplate, EU fondovima i novim tehnologijama.

Na završnoj svečanosti nazočnima su se obratili Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta, Sandra Švaljek  s Ekonomskog instituta, Mladen Vedriš s Pravnog fakulteta, Mladen Križaić, predsjednik ŽK Čakovec, i Boris Lukovnjak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije.

Forum grada Preloga Križaić uvanici.jpg

Uzvanici na otvaranju Gospodarskog foruma grada Preloga; Izvor: HGK.

Kontakti