Vrijeme održavanja: 25.10.2016.

Gospodarska delegacija za Republiku Azerbajdžan

Objavljeno: 19. 08. 2016. , Ažurirano: 06. 12. 2016.

Obavještavamo vas da Hrvatska gospodarska komora organizira posjet gospodarskog izaslanstva Republici Azerbajdžan, u sklopu službenog posjeta Predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović.

U sklopu najavljenog posjeta planirano je održavanje gospodarskog foruma kao i poslovnih razgovora između hrvatskih i azerbajdžanskih poduzetnika, 25. listopada o.g.

Azerbajdžan je zemlja sa stabilnim gospodarstvom i kontinuiranim porastom BDP-a, a glavni izvozni proizvodi su nafta i naftne prerađevine i prirodni plin. Od rudnog bogatstva najzastupljeniji su željezo, obojeni metali i aluminij, a zbog pogodnih klimatskih uvjeta veliki su i poljoprivredni potencijali.

Neki od perspektivnih sektora za buduću suradnju su: elektroindustrija, istraživanje nafte i plina, poslovi na obnovi infrastrukture, metalurgija i strojogradnja, poljoprivredna mehanizacija, brodogradnja, prehrambena industrija.

Ovim posjetom Republici Azerbajdžan pruža se mogućnost pobližeg upoznavanja s poslovnim prilikama u ovoj zemlji, kao i pronalaska potencijalnih poslovnih partnera.
Sve hrvatske tvrtke mogu se prijaviti za sudjelovanje u gospodarskom izaslanstvu za Republiku Azerbajdžan popunjavanjem online ankete do 5. listopada.