Gospodarska delegacija za Republiku Azerbajdžan

Vrijeme održavanja: 25.10.2016.   /   Rok prijave: 05.10.2016.
Hrvatska gospodarska komora organizira posjet gospodarskog izaslanstva Republici Azerbajdžan u listopadu 2016. godine

Obavještavamo vas da Hrvatska gospodarska komora organizira posjet gospodarskog izaslanstva Republici Azerbajdžan, u sklopu službenog posjeta Predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović.

U sklopu najavljenog posjeta planirano je održavanje gospodarskog foruma kao i poslovnih razgovora između hrvatskih i azerbajdžanskih poduzetnika, 25. listopada o.g.

Azerbajdžan je zemlja sa stabilnim gospodarstvom i kontinuiranim porastom BDP-a, a glavni izvozni proizvodi su nafta i naftne prerađevine i prirodni plin. Od rudnog bogatstva najzastupljeniji su željezo, obojeni metali i aluminij, a zbog pogodnih klimatskih uvjeta veliki su i poljoprivredni potencijali.

Neki od perspektivnih sektora za buduću suradnju su: elektroindustrija, istraživanje nafte i plina, poslovi na obnovi infrastrukture, metalurgija i strojogradnja, poljoprivredna mehanizacija, brodogradnja, prehrambena industrija.

Ovim posjetom Republici Azerbajdžan pruža se mogućnost pobližeg upoznavanja s poslovnim prilikama u ovoj zemlji, kao i pronalaska potencijalnih poslovnih partnera.
Sve hrvatske tvrtke mogu se prijaviti za sudjelovanje u gospodarskom izaslanstvu za Republiku Azerbajdžan popunjavanjem online ankete do 5. listopada.

Kontakti

  • Suzana Knežević viša stručna savjetnica, Pododjel za tržišta Zajednice Nezavisnih Država (ZND) Tel: +385 1 456 1508 Email: sknezevic@hgk.hr
  • Ines Obradović voditeljica Odjela Tel: +385 1 456 1625 Email: iobradovic@hgk.hr