Vrijeme održavanja: 01.05.2017.

Objavljeno: 24. 04. 2017. , Ažurirano: 28. 04. 2017.

Žao nam je što Vas moramo obavijestiti da se zbog neizvjesne i nepovoljne vremenske prognoze odgađa manifestacija 2. Utrka kajacima na Gacki i prateće događanje Gastrogacka, koja se trebala održati 1. svibnja u Otočcu. O novom terminu ćemo Vas obavijestiti na vrijeme.

____________________________________________________________________

Koncept manifestacije Gastrogacka sadržan je u promociji novih turističkih atrakcija isprepletenih s pričom o gastronomskoj baštini. Turistička atrakcija koja će pratiti i ovogodišnju Gastrogacku bit će kajakarenje na Gacki, uz koje će se staviti naglasak i na širenje pustolovnog segmenta turističke ponude promocijom novog proizvoda – vožnju quad-vozilima off road-stazama. Utrku organizira tvrtka Velebit aktivnosti j. d. o. o. za usluge i turistička agencija, u Otočcu na rijeci Gacki, a manifestacija Gastrogacka zamišljena je kao prateće događanje utrke, s naglaskom na promociji domaćih autohtonih prehrambenih proizvoda i njihovoj degustaciji, uz uključivanje lokalnih restorana i eko-poljoprivrednih proizvođača.

Cilj je u predsezoni pokazati snagu i mogućnost kraja u cijelom spektru turističkih potencijala, kako bi se osigurala bolja startna pozicija za sve dionike tijekom turističke sezone. Svrha manifestacije jest promocija lokalnih proizvoda kao ključa za unapređenje regionalnog / lokalnog lanca vrijednosti u turizmu. Mali poljoprivredni proizvođači mogu ostvariti mnogo veće sinergijske učinke povezivanjem s turističkim aktivnostima putem izravne i posredne ponude lokalnih proizvoda turistima. S obzirom na to da je turizam prepoznat kao važna razvojna grana Ličko-senjske županije, s velikim potencijalom za generiranje nove i povećanje postojeće potražnje, bilo da je riječ o proizvodnim ili uslužnim djelatnostima, vidljiv je značaj lokalnih proizvoda u ukupnoj ponudi destinacije. Tome idu u prilog novi trendovi u turizmu poput povratka prirodi i svemu što iz nje dolazi, potrage za autentičnim iskustvima, bilo da je riječ o kulturi i načinu života, bilo o proizvodnji i pripremi hrane.

Utrka kajacima Najbrže veslo Gacke organizirana je kao muška, ženska i mješovita utrka. Gastrogacka je organizirana kao prodajna izložba i promocija domaćih i autohtonih proizvoda na štandovima izlagača. Svako od njih osigurava određenu količinu proizvoda za kušanje na svojemu štandu.

Program

Vrijeme Aktivnost
13:00 - 18:00 Gastrogacka
14:00 - 18:00 2. Utrka kajacima na Gacki