Objavljeno: 19. 02. 2019. , Ažurirano: 27. 02. 2019.


HGK – Županijska komora Pula i Općina Medulin organiziraju šesti Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije koji će se održati u utorak, 26. veljače, u 12 sati u Medulinu (Hotel Belvedere).

Riječ je o skupu edukativnoga karaktera koji okuplja pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s područja Istarske županije i pruža priliku za proširenje saznanja o novostima u zakonodavstvu i tržišnim trendovima te razmjenu iskustva među iznajmljivačima. Aktivnosti nacionalne Zajednice obiteljskog turizma HGK predstavit će Miroslav Pretula, predsjednik Sekcije zajednice obiteljskog smještaja ŽK Pula.

Na Forumu će se obraditi aktualne teme s aspekta institucija koje su nadležne za pojedinu problematiku:

- Odluka o visini paušalnog poreza po krevetu i smještajnoj jedinici u Općini Medulin te usporedba s ostalim jedinicama lokalne samouprave (Goran Buić, Općina Medulin)
-Obiteljski smještaj i produljenje turističke sezone (Aldo Dobrovac, Turistička zajednica Općine Medulin).
- Način plasmana i promocije obiteljskog smještaja (Boris Žgomba, Uniline d.o.o., predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK)
- Privatni smještaj u Istri – izazov i/ili prilika (Denis Ivošević, Turistička zajednica Istarske županije)
- Pružanje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu i obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u nadležnosti Ministarstva turizma (Vesna Boljunčić, Služba turističke inspekcije Područne jedinice Pula)
- Sigurnost u turizmu i nadzor prijave boravka državljana trećih osoba (Ester Lojić i Alica Rosić Jakupović, MUP – Policijska uprava Istarska)
- Porezni tretman iznajmljivača u turizmu (Doris Antić, Inde Blašković, Porezna uprava, Područni ured Pazin)
- Pružanje zdravstvene zaštite turistima na području Istarske županije (Davorka Rakić, Istarski domovi zdravlja).

Održat će se i panel-rasprava o rekategorizaciji i podizanju kvalitete obiteljskog smještaja u kojoj će sudjelovati dr.sc. Cinzia Zubin (voditeljica Područnog ureda za Istru HBOR), Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Astrid Glavičić, zamjenica predsjednika Sekcije zajednice obiteljskog turizma ŽK Pula i Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK-ŽK Pula.

O zaštiti osobnih podataka (GDPR) govorit će predstavnici tvrtke Megabooker d.o.o., a predstavit će se i primjeri dobre prakse u poslovanju, koji su dobitnici nagrade European Holiday Home Association – Villa Milica i Green Frame Villa. Tvrtka Spatium Design d. o. o. predstavit će NUBO - nove standarde higijene, ekologije i uštede. 

Za vrijeme trajanja Foruma održavat će se individualna savjetovanja pružatelja usluga u obiteljskom smještaju s poslovnim subjektima koji će imati svoje štandove u hotelu Belvedere.

Program događanja dostupan je u pratećim dokumentima.

 

 

 

Forum obiteljskog smještaja
Izvor: HGK