Vrijeme održavanja: 02.10.2016.

Objavljeno: 27. 09. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Gosti predavači predstavit će konkretne mjere i mogućnosti u izvorima financiranja za mlade poljoprivrednike te će ih uputiti na mjere i potencijale koje mogu iskoristiti za razvoj poslovanja, povećanja životnog standarda i uspješnog poslovanja u ruralnim krajevima. Sudjelovat će i mladi poljoprivrednici te će na praktičnim primjerima pokazati kako uspješno razviti poslovanje korištenjem sredstava iz EU fondova, a obavijestit će i o izazovima s kojima se mladi poljoprivrednici trenutno suočavaju.

Prisutnima će se obratiti Kristina Brščić iz Instituta za turizam i poljoprivredu iz Poreča, Ivana Starčević iz LAG-a Lika i Marko Matasić, poljoprivrednik.

Važnu ulogu u ispunjavanju ciljeva Zajedničke poljoprivredne politike i osiguravanju održivosti poljoprivrednog sektora nose upravo obiteljska poljoprivredna gospodarstva, stoga će se istoga dana od 9 do 19 sati u Otočcu na Trgu dr. Franje Tuđmana održati i događanje Gradska farma (City Farm) gdje će proizvođači ponuditi domaći med i sir građanima na kušanje i prodaju, a uzgajivači domaćih životinja izložit će ovce, koze, telad i pulad te posjetiteljima predstaviti blago naših autohtonih pasmina, bogatstvo prirode i podneblja našeg sela. Uz bogat obrazovni sadržaj, predstavit ćemo naučene lekcije uspješnih mladih poljoprivrednika te važnost kvalitetne prehrane u svakodnevnom životu. Najmlađi će imati priliku sudjelovati u tradicionalnim društvenim igrama.

Program

Vrijeme Aktivnost
10:00 - 12:00 Forum u ŽK Otočac
09:00 - 19:00 Gradska farma (City Farm) u gradskom parku