Vrijeme održavanja: 13.08.2019.

Objavljeno: 12. 08. 2019. , Ažurirano: 12. 08. 2019.

HGK – Županijska komora Split pokrovitelj je ovogodišnjeg festivala vina ''Cvit razgovora 2019.'', koji će se održati u utorak, 13. kolovoza u 21 sat u Imotskom, u ulici Ante Starčevića.

Ova manifestacija, na kojoj lokalni vinari i vinogradari predstavljaju svoja vina s naglaskom na autohtone sorte imotskog kraja, tradicionalno se održava u kolovozu u organizaciji Udruge vinara i vinogradara imotskog vinogorja ''Cvit razgovora''. Prvenstveni je cilj manifestacije promocija i očuvanje autohtone sorte vina Kujundžuša, što je zadaća Udruge, ali i ostalih lokalnih eno i gastro proizvoda.

Manifestacija će zasigurno obradovati i brojne goste koji posljednjih godina u sve većem broju otkrivaju i posjećuju Imotski i okolicu. Tako je u prvih sedam mjeseci ove godine u Imotskoj krajini zabilježeno 20 posto više gostiju te 32 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

"S obzirom na turistički bum koji Imotski doživljava, ova manifestacija koja promovira autohtone vinske sorte i domaće proizvode vrlo je važna jer omogućava gostima poseban doživljaj, upoznaje ih sa specifičnostima i bogatstvom destinacije, obogaćuje turističku ponudu grada te doprinosi daljnjem razvoju ruralnog turizma", poručio je u povodu festivala predsjednik HGK – ŽK Split Joze Tomaš.

Županijska komora Split, pri kojoj aktivno djeluje Udruženje "Vino Dalmacije", podupire ovu i slične manifestacije koje pridonose promociji i razvoju vinogradarstva i vinarstva kao i uravnoteženom razvoju svih dijelova Splitsko-dalmatinske županije. Pored ostalog, posjetitelji festivala moći će se na info-pultu HGK informirati i o brendiranju znakovima kvalitete HGK Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko kao i o mogućnostima dobivanja bespovratne potpore za stjecanje prava uporabe ovih znakova.