FESPA – Panel: Budućnost radne snage u grafičkoj industriji


Objavljeno: 17. 11. 2022. , Ažurirano: 17. 11. 2022.


druženje grafičko prerađivačke industrije HGK poziva na panel pod nazivom Budućnost radne snage u grafičkoj industriji, koji će biti održan 22. studenog 2022. godine u Kaptol Boutique Cinema&Bar, Nova Ves 17, Zagreb, od 12 do 15 sati. 

Nedostatak znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova prisutan je u mnogim područjima branše: grafička priprema, projektiranje grafičkih proizvoda, poznavanje grafičkih materijala, operateri tiskarskih i doradnih strojeva, itd.

FESPA.jpg

 

Tiskari upozoravaju i na izraziti nedostatak praktičnih vještina i kod klasičnih i digitalnih tehnika tiska. Rezultat je potraga za adekvatnim kadrom u srodnim strojarskim, elektrotehničkim ili drugim zanimanjima, što stvara dodatne troškove edukacije za poslodavca.

Udruga FESPA Hrvatska odlučila je stoga otvoreno i ozbiljno progovoriti o ovoj u temi s ciljem da se stvari konačno pokušaju pomaknuti u smjeru kvalitetnih rješenja na zadovoljstvo svih uključenih strana – tiskara, edukacijskih ustanova i institucija zaduženih za obrazovanje.  

Na panelu će sudjelovati predsjednik Udruženja grafičko prerađivačke industrije HGK.

Više o događanju pronađite OVDJE.