Predsjednica ŽK Pula dodijelila EU vaučer tvrtki Penta d. o. o.


Objavljeno: 17. 11. 2016. , Ažurirano: 17. 11. 2016.


Predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić uručila je vaučer direktoru tvrtke Penta d. o. o. Mladenu Pamiću koji ju je upoznao s poslovanjem tvrtke i detaljima projekta. Vrijednost projekta SMART parking iznosi više od 1,1 milijun kuna, a njegov je cilj smanjenje prometnih gužvi u Puli i smanjenje emisija štetnih plinova

Županijska komora Pula uručila je EU vaučer vrijednosti 10 tisuća kuna pulskoj tvrtki Penta d. o. o. za projekt SMART parking. Podsjetimo, HGK, u sklopu svog projekta vaučer "Moj EU-projekt", tvrtkama sufinancira izradu projektne dokumentacije pri prijavi na EU natječaje.

Tvrtka Penta d. o. o. svoj će projekt prijaviti na natječaj Europskog fonda za regionalni razvitak (European Regional Development Fund - ERDF) Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koje proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja. Predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić uručila je vaučer direktoru Mladenu Pamiću koji ju je upoznao s poslovanjem tvrtke i detaljima projekta. Vrijednost projekta SMART parking iznosi više od 1.136.000 kuna, a njegov je cilj smanjenje prometnih gužvi u Puli i smanjenje emisija štetnih plinova u okoliš uvođenjem posebnog sustava koji bi vozačima omogućio da provjere ima li slobodnih mjesta na parkiralištu u blizini njihova odredišta. Partneri tvrtki Penta d. o. o. u ovom projektu su zagrebački Fakultet prometnih znanosti te Pula parking d. o. o.

Inače, Penta d. o. o. informatička je tvrtka osnovana 1990. godine s ciljem pozicioniranja na tržištu izrade programske potpore sustava za automatsku identifikaciju osoba i artikala putem specifičnih perifernih uređaja (čitači barkoda, magnetne kartice i naljepnice, identifikatori otiska prsta, zjenice oka i sl.). Neki od njihovih ostvarenih projekata jesu sustavi registracije radnog vremena, kontrole pristupa, naplate i kontrole parkiranja, automatske naplate karata te sustav izrade, naplate i kontrole karata u javnom prijevozu putnika.