ESG Akademija u Splitu - Izvještavanje o održivom poslovanju prema novim europskim standardima (ESRS)


Objavljeno: 29. 03. 2024. , Ažurirano: 08. 04. 2024.


Nakon uspješnih radionica održanih u Zagrebu, sa zadovoljstvom vas pozivamo na jednodnevnu radionicu ESG akademije - Izvještavanje o održivom poslovanju prema novim europskim standardima (ESRS), koja će se održati u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine s početkom u 9 sati u HGK - Županijskoj komori Split (Obala Ante Trumbića 4).

Radionica će sudionicima omogućiti da se:

  • upoznaju s hrvatskim i EU regulatornim okvirom za ESG s naglaskom na direktivu CSRD i ESRS standarde
  • razumiju značaj ESG faktora 
  • osposobe za integraciju ESG principa u poslovanje
  • razmijene iskustva i najbolje prakse (što rade najiskusniji, a što oni u tranzicijskim aktivnostima).

ESG nije samo globalni trend, već i zakonska obveza za veliki broj tvrtki. Radionica je korisna za sve obveznike izvještavanja o održivosti, kako za one koji su izvješće dužni podnijeti u 2025. godini za poslovnu godinu koja je započela 1.1.2024. (veliki subjekti od javnog interesa s preko 500 zaposlenih), tako i za one koje ta obveza čeka u sljedećim godinama (u 2026. za velike poduzetnike, a u 2027. za mala i srednja poduzeća uvrštena na burzi), sve kako bi na vrijeme svoje poslovanje uskladili s EU direktivom.

Hrvatska gospodarska komora s inovativnom ESG Akademijom pruža jedinstvenu priliku za usvajanje ključnih saznanja i praksi, potrebnih za učinkovitu implementaciju regulative o održivosti. Više informacija o ESG akademiji nalazi se na web stranici HGK.

Program radionice s detaljnim opisom svih točaka i standarda dostupan je ovdje.

Prijava sudjelovanja je obvezna putem obrasca OVDJE . Broj polaznika je ograničen.

Iznos kotizacije:

  • za tvrtke koje plaćaju članarinu HGK, vrijednost kotizacija bilježi se kao konzumirana usluga iz plaćene članarine u iznosu 250 €
  • za nečlanove, kao i za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, kotizacija po sudioniku iznosi 250 € + PDV

Za sve koji kotizaciju plaćaju, prijavu smatramo konačnom po primitku dokaza o izvršenoj uplati kotizacije, za koju ćete dobiti predračun putem e-pošte navedene u prijavi. Rok za slanje potvrde uplate je 26. travnja u 12 sati.

Uvjeti otkazivanja:

Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako pismenim putem otkažu sudjelovanje na e-mail: apuzic@hgk.hr, najkasnije do 25. travnja 2024. u 12 sati. Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć. Za slučaj nedolaska bez pravovremene najave naplaćivat će se no show fee, također u iznosu 250 EUR plus PDV.

Ukoliko niste registrirani u Digitalnu komoru, upute za registraciju možete pronaći OVDJE

Za sve informacije možete se obratiti na e-mail: apuzic@hgk.hr ili na telefon: 021/321-139.