Izvor: https://pixabay.com/

Zagreb: Kako se prijaviti za bespovratna sredstva za inovacije u zelenoj industriji i plavom rastu te za obnovljive izvore energije


Objavljeno: 27. 10. 2021. , Ažurirano: 22. 04. 2022.


Pozivamo sve tvrtke i institucije na hibridni Infodan o programima Energija i klimatske promjene te Business Development and Innovation Croatiafinanciranima iz Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Kraljevine Norveške za razdoblje 2014. – 2021.

Infodan će se održati u četvrtak, 11. studenoga, u 9 sati, u hotelu DoubleTree by Hilton, na adresi Ulica grada Vukovara 269A, u Zagrebu. 

Prvi dio Infodana namijenjen je predstavljanju programa Energija i klimatske promjene te pripadajuća tri poziva na dostavu projektnih prijedloga (Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energijeProizvodnja energije iz mora te Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije), kao i pružanju relevantnih informacija o pozivima zainteresiranoj javnosti, odnosno potencijalnim prijaviteljima. Prijavitelj može biti svaki pravni subjekt, javni ili privatni, komercijalna ili nekomercijalna organizacija te nevladina organizacija osnovana kao pravna osoba u Hrvatskoj, a koji želi ulagati u tehnologije kojima se promiču obnovljivi izvori energije.

U drugom dijelu Infodana bit će predstavljen program Business Development and Innovation Croatia te će zainteresirani dobiti relevantne informacije o programu, a povodom objave Drugog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta, dva fokusna područja Programa.

Ovaj dio programa namijenjen je isključivo malim i srednjim poduzećima, te velikim poduzećima s maksimalno 25% javnog vlasništva koji žele ulagati u:

  • inovativne tehnologije/rješenja/proizvode/usluge (novo na tržištu) i/ili
  • novu inovativnu tehnologiju/rješenja/proizvode (novo za tvrtku).

Prijavite se obrascem u nastavku, najkasnije do srijede, 10. studenoga, u 11 sati

Napominjemo da se gospodarstvenici mogu prijaviti za sudjelovanje u predstavljanju oba programa, ili samo jednog programa, ovisno o njihovom području interesa. 

Nakon što prijave, odnosno projekte, evaluira organizator, potvrda o fizičkom sudjelovanju će biti dostavljena potencijalnim podnositeljima projekata. 

Obzirom da nove epidemiološke mjere dodatno ograničavaju broj osoba koje će moći sudjelovati na događanju, ostalim predstavnicima institucija i tvrtki prijavljenim i zainteresiranim za događanje će biti omogućeno praćenje istog online putem poveznice.

Sudjelovati na događanju mogu samo osobe koje predoče EU digitalnu COVID potvrdu, alternativa je negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa, a nošenje maski obavezno.

Za detaljnije informacije o sudjelovanju možete se u HGK obratiti Ivanu Škariću (tel.: 01/ 207 80 38, e-mail: iskaric@hgk.hr)

Dodatne informacije o programu Business Development and Innovation Croatia nalaze se na mrežnoj stranici projekata: www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation, a službeni kontakt za sve upite putem e-maila: CRO.innovation@innovationnorway.no

Više informacija o programu Energija i klimatske promjene dostupne su na mrežnoj stranici https://eeagrants.hr/programi/energija-i-klimatske-promjene, a službeni kontakt za sve upite je e-adresa: energija@mrrfeu.hr.

Program zajednički organiziraju Innovation Norway i Uprava za europsku teritorijalnu suradnju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Snimka događanja dostupna je putem poveznice.

 

EEA i NG.png

mrrfeu.png

Innovation Norway.png