Split: Kako se prijaviti za bespovratna sredstva za inovacije u zelenoj industriji i plavom rastu te za obnovljive izvore energije


Objavljeno: 27. 10. 2021. , Ažurirano: 05. 11. 2021.


Pozivamo sve tvrtke i institucije na Infodan o programima Business Development and Innovation Croatia te Energija i klimatske promjenefinanciranima iz Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Kraljevine Norveške za razdoblje 2014. – 2021.

Infodan će se održati u utorak, 9. studenoga, u 9 sati, u hotelu "Atrium", na adresi Ulica Domovinskog rata 49, u Splitu. 

U prvom dijelu Infodana bit će predstavljen program Business Development and Innovation Croatia te će zainteresirani dobiti relevantne informacije o programu, povodom objave Drugog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta, dva fokusna područja Programa.

Ovaj dio programa namijenjen je isključivo malim i srednjim poduzećima, te velikim poduzećima s maksimalno 25% javnog vlasništva koji žele ulagati u:

  • inovativne tehnologije/rješenja/proizvode/usluge (novo na tržištu), i/ili
  • novu inovativnu tehnologiju/rješenja/proizvode (novo za tvrtku).

Drugi dio Infodana namijenjen je predstavljanju programa Energija i klimatske promjene te pripadajuća dva poziva na dostavu projektnih prijedloga (Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije te Proizvodnja energije iz mora), kao i pružanju relevantnih informacija o pozivima zainteresiranoj javnosti, odnosno potencijalnim prijaviteljima. Prijavitelj može biti svaki pravni subjekt, javni ili privatni, komercijalna ili nekomercijalna organizacija te nevladina organizacija osnovana kao pravna osoba u Hrvatskoj, a koji želi ulagati u tehnologije kojima se promiču obnovljivi izvori energije.

Prijavite se obrascem u nastavku, najkasnije do ponedjeljka, 8. studenoga, u 14 sati

Napominjemo da se gospodarstvenici mogu prijaviti za sudjelovanje u predstavljanju oba programa, ili samo jednog programa, ovisno o njihovom području interesa. 

Sudjelovati na događanju mogu samo osobe koje predoče EU digitalnu COVID potvrdu, a alternativa je negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa. Napominjemo kako će zbog pridržavanja epidemiološkim mjerama broj sudionika biti ograničen, a nošenje maski obavezno.

Za detaljnije informacije o sudjelovanju možete se u HGK obratiti Ivanu Škariću (tel.: 01/ 207 80 38, e-mail: iskaric@hgk.hr). 

Dodatne informacije o programu Business Development and Innovation Croatia nalaze se na mrežnoj stranici projekata: www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation, a službeni kontakt za sve upite putem e-maila: CRO.innovation@innovationnorway.no

Više informacija o programu Energija i klimatske promjene dostupne su na mrežnoj stranici https://eeagrants.hr/programi/energija-i-klimatske-promjene, a službeni kontakt za sve upite je e-adresa: energija@mrrfeu.hr.

Program zajednički organiziraju Innovation Norway i Uprava za europsku teritorijalnu suradnju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom.

EEA i NG.png

Innovation Norway.png

mrrfeu.png