Vrijeme održavanja: 09.03.2018.

U povodu Svjetskog dana prava potrošača Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i drugim tijelima koja se bave zaštitom prava potrošača u Republici Hrvatskoj organiziralo je Tjedan prava potrošača koji se obilježava u sedam hrvatskih gradova.

U Slavonskom Brodu Tjedan prava potrošača obilježen je 9. ožujka, a započeo je edukacijom za poduzetnike koja je održana u Županijskoj komori Slavonski Brod. Predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Državne agencije za mjeriteljstvo informirali su poduzetnike o propisima koji se odnose na prava potrošača, načinu ostvarivanja prava te alternativnim načinima rješavanja sporova. Poduzetnici su iskoristili nazočnost predavača da postavljajući pitanja i sudjelujući u raspravi navedu iskustva iz prakse i naglase probleme s kojima se suočavaju u poslovanju.

Drugi dio obilježavanja održan je u najvećem brodskom trgovačkom centru City Colosseumu gdje su građani informirani o zaštiti prava potrošača i načinima njihova ostvarivanja. Program u trgovačkom centru City Colosseum iskorišten je i za promoviranje akcije Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko te znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta koje HGK dodjeljuje radi promicanja najkvalitetnijih hrvatskih proizvoda i proizvoda koji su rezultat hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije.

IMG_4467.JPG

Tomislav Tekić, Mirjana Košec i Marija Lugarec, djelatnici HGK; Izvor: HGK.