Vrijeme održavanja: 30.03.2021.

Edukacija je održana 30. ožujka, prisustvovalo je preko 70 tvrtki iz graditeljstva

Objavljeno: 30. 03. 2021. , Ažurirano: 01. 04. 2021.

30. ožujka 2021. održala se Edukacija o naplati potraživanja u graditeljstvu. Na edukaciji koja se održavala putem platforme MS TEAMSa sudjelovalo je preko 70 tvrtki članica iz sektora graditeljstva i srodnih djelatnosti.

U vrijeme recesije, povećane nelikvidnosti i ekonomski nestabilnih perioda veliki problem poslovnim subjektima postaje naplata potraživanja. Veliki interes članica i učestali upiti bili su motiv održavanja ovakve edukacije. Predavači i teme obuhvatili su šire aspekte zaštite tvrtki od nelikvidnosti, od zadužnica i bankovnih garancija koje se koriste prije sklapanja poslovnih odnosa te drugih preventivnih radnji procjene budućih poslovnih partnera, do aktivnosti koje se odvijaju po završenom poslu a neizvršenom plaćanju (aktiviranje zadužnica, sudske parnice, otkup dugova, arbitražno rješavanje sporova).

Redosljedom, edukacija se održavala prema temama:

  • Zadužnice i bankovne garancije - predavači iz Hrvatske poštanske banke
  • Ovršni proces, sudski proces i mogućnosti izvansudske nagodbe - predavači iz Odvjetničkog društva Leko i partneri
  • Otkup dugova, procjena rizika - predavač iz tvrtke Prima solvent d.o.o. 
  • Usluge organizacije arbitražnog rješavanja sporova - predavačica gđa Andreja Čavlina iz stalnog Arbitražnog sudišta pri HGK

Prisutni su uz stručna i detaljna predavanja mogli postavljati pitanja. Prezentacije s edukacije pogledajte i preuzmite među pratećim dokumentima na ovoj stranici.