Vrijeme održavanja: 04.07.2019. - 05.07.2019.


Edukacija mentora u poduzećima


Objavljeno: 10. 06. 2019. , Ažurirano: 11. 06. 2019.

Kako bi tvrtke ojačale svoje kapacitete za provedbu praktične nastave učenika srednjih strukovnih škola u svojoj radnoj sredini, Hrvatska gospodarska komora u suradnji sa Sveučilištem u Zadru organizira Edukaciju za mentore u poduzeću.

Edukacija će se održati 4. i 5. srpnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Rooseveltov trg 2 u Zagrebu, pod vodstvom stručnjaka – Dijane Vican i Zvjezdana Penezića.

Svrha edukacije jest upoznati zaposlenike sa znanjima i vještinama podučavanja učenika u stvarnim radnim procesima. 

Mentor je zaposlenik tvrtke u kojoj učenik pohađa praktični dio obrazovanja i osposobljavanja te stječe strukovne kompetencije učenjem na radu. Uz odgovarajuću stručnu kvalifikaciju ili iskustvo u zanimanju, mentor treba imati i kompetencije za podučavanje učenika. Njegov je zadatak komunicirati s učenikom, učiti ga, voditi, nadzirati i korigirati njegov rad tijekom boravka u poduzeću. S učiteljem srednje škole dijeli odgovornost kako bi učenik stekao praktična znanja i vještine predviđene određenim strukovnim programom.

Polaznici će upoznati hrvatski sustav strukovnog obrazovanja, dobiti uvid u društvene, psihološke i pedagoške aspekte praktične nastave u tvrtki i kompetencije za samostalnu pripremu i provedbu osposobljavanja učenika u tvrtki, a sve putem danih tema poput opisa poslova i zadaće mentora, vrednovanja učeničkih postignuća i sličnog. Upoznat će se i sa značajem uključenosti poslodavca u strukovno obrazovanje i prateće propise, planiranjem i organizacijom praktične nastave, korištenjem primjerenih pedagoških strategija i stilova podučavanja, načinima praćenja učenika i savjetovanja na radnome mjestu, zatim s motivacijom učenika i pružanjem pomoći u skladu s predznanjem te će biti educirani o tome kako se pravilno potiče cjelovit razvoj i socijalne sposobnosti učenika.

Edukacija je namijenjena osobama koje u svojim tvrtkama već mentoriraju učenike ili će tu ulogu tek preuzeti.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno. Svaki polaznik dobiva radni materijal te potvrdu po završetku edukacije. Maksimalan broj polaznika u skupini je 30.

Rok prijave je petak, 28. lipnja, ili do popunjenosti skupine.

Više informacija možete dobiti putem telefonskoga broja 01/4604-728 ili putem e-adrese obrazovanje@hgk.hr.

Molimo da sudjelovanje najavite putem prijavnice u nastavku teksta.