Održana edukacija Izračun energetske i hranjive vrijednosti na ovogodišnjem Mediteranskom sajmu


Objavljeno: 15. 03. 2018. , Ažurirano: 26. 03. 2018.


Na sam dan otvaranja Mediteranskog sajma, 23. ožujka, i ove se godine nastavila tradicionalna praksa i suradnja tog sajma i HGK – Županijske komore Dubrovnik na području održavanja različitih redovnih edukacija o sigurnosti hrane.

Ove je godine edukaciju održala prof. dr. sc. Daniela Čačić Kenkarić, izvanredna profesorica na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku te voditeljica i nositeljica niza kolegija na poslijediplomskom specijalističkom studiju Nutricionizam, koja je na zanimljiv i jednostavan način nazočnima pojasnila podatke o nutritivnom sastavu proizvoda kao elementa deklaracija različitih vrsta hrane te ujedno predstavila Vodič za izračun hranjiive vrijednosti i njegovu pratičnu primjenu u svakodnevnom radu.

Edukaciji su se odazvali predstavnici ugostiteljske djelatnosti, školskih i predškolskih institucija te neki izlagači na sajmu.